Hvem tjener på krig med Iran?

Når det gjelder hva man skal tro og mene om saker er det en måte som er veldig god for å finne ut hvor sannheten ligger. Og det er å se på hva mediene sier og anta at det motsatte er sant. Hvis alle de store mediene er enige om å fremme en bestemt vinkling, er det god grunn til å følge ekstra godt med på hva som blir sagt. Særlig det massemediene i USA skriker høyest om (og som norske medier gjentar ukritisk), bør man være veldig skeptisk til. Mediene er ikke noe i nærheten av nøytrale, de har en agenda som henger nøye sammen med hvem som eier og kontrollerer dem

WaPo - Iraq WMD irrefutable
«Demokrati dør i mørket«.

wapo iranAnta at sannheten er det motsatte av hva løgnerpressen sier.

Når løgneraviser som The Washington Post har en artikkel om at man burde gripe inn for å hjelpe demonstrantene, er dette i mine øyne en bekreftelse på at noe farlig er i ferd med å skje. Det virker som mange har glemt hvem som promoterte den katastrofale Irak-krigen og hvorfor de samme menneskene skulle ønske at regimet i Iran styrtes. I USA har enkelte interesser fullstendig kapret utenrikspolitikken. Det som er viktigst for amerikanske politikere er ikke hva som vil tjene amerikanske interesser utenfor landets grenser, men om politikken som føres gagner Israel eller ikke.  

Som Irving Kristol, neokonservatismens far, sa i 2003:

[L]arge nations, whose identity is ideological, like the Soviet Union of yesteryear and the United States of today, inevitably have ideological interests in addition to more material concerns… That is why we feel it necessary to defend Israel today, when its survival is threatened. No complicated geopolitical calculations of national interest are necessary.

Det er ingen tvil om at svake stater rundt Israel vil gjøre dem til den dominerende makten i området, noe de på en måte allerede er siden de til stadighet benytter sin betydelige innflytelse over USA til å ødelegge naboland som ikke er 100% vennlig innstilte (for eksempel Irak). De ble ikke kvitt Assad slik de ønsket så nå vil de forsøke å fjerne en annen regional fiende. Enhver som setter seg inn i det som skjer i Midtøsten er nødt til å komme til konklusjonen at det er Israels interesser som bestemmer hva som skjer i regionen. 

Israel the true threat in ME

Man bør også tenke på hva en inngripen (les krig) i Iran vil innebære. Sannsynligvis vil Russland bli involvert og kanskje vil også Kina etter hvert komme på banen. Vi snakker altså om intet mindre enn en mulig verdenskrig hvis enkelte neokonservative i Washington får det som de vil. Skal amerikanerne la seg lure nok en gang og sende sine soldater til Midtøsten sånn at de kan dø for Israel? 

Israel - your dad died for Israel

La oss håpe at det ikke skjer, men å gripe inn vil innebære krig. Tro ikke noe annet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s