#MeToo kjører på videre: Trine Skei Grande involvert i sex-skandale med 16-åring!

trine skei grande
Trine Skei Grande var ærlig talt den siste jeg trodde skulle bli involvert i en sex-skandale.

Trond Giske ble den første norske politiker som fikk erfare hva feminisme i praksis faktisk innebærer, men nå er det en annen norsk politiker som ser ut til innhentes av gamle synder. Gleden var stor hos redaksjonen her i Dagens Blest da vi fikk vite at neste ut er ingen ringere enn uberfeminist Trine Skei Grande!

Resett:

Skriveriene i DN om Trond Giskes oppførsel overfor langt yngre kvinner har reist spørsmålet om hvorfor pressen ikke har gravd mer i det tidligere, all den tid ryktene om det har svirret rundt i årevis, og også indirekte har blitt skrevet om. Likens har politikerkolleger og partiledelsen med all sannsynlighet i lang tid visst i det minste rudimenter om levemannens måte å kople det profesjonelle og private.

Men nå er det en annen sak under oppseiling, med potensielt vidtrekkende konsekvenser. På NRK Ukeslutt 8. juli 2017 nevnte journalisten Jon Hustad to tilfeller som mediene ikke skriver om. Den ene var om en «såkalt kulturtopp, venstreorientert, forfatter – han har akseptert bot for å ha lagret barneporno.» Den andre saken Hustad nevnte, var at «kjente norske kvinnelige politikere har misbrukt unge, ja relativt veldig unge menn. Vi i media kjenner til dette.»

Sjokkerende at folk i media vet om dette uten å si noe. Jeg trodde journalister og redaktører var ærlige mennesker med høy integritet og plettfri moral. At demokratiets voktere gjør slik en slett jobb med å informere kunne virkelig ingen ha forutsett.

Det sies at pressen i sin tid holdt munn om saken av hensyn til den svake part i relasjonen – den unge gutten. Hendelsen skal ha vært traumatiserende og offentliggjøring kunne gjort ting verre. Men identiteten til offeret trenger ikke å bli kjent dersom Skei Grande tar et proaktivt grep om dette. Saken er moralsk og politisk snarere enn av strafferettslig karakter. Ingen anmeldelse foreligger.

Jeg tviler ikke et sekund på at hendelsen var traumatiserende. Men, som Lurås påpeker, gutten trenger ikke å stå fram med navn og risikere å bli kjent som stakkaren som lå med Trine Skei Grande. Dette handler om at Trine Mega Grande (som nå sitter i  regjeringsforhandlinger med Høyre og FrP) kanskje har skjenket en 16-åring så hemningsløst beruset at han ikke var i stand til å skille mellom opp og ned, og ikke greide å se forskjell på flamingo eller elefant. Kan vi ha slike kvinner på høyeste nivå i Norge? Jeg tror ikke det.

erna og trineErna Solberg bør stanse forhandlingene med Skei Grande umiddelbart. 

Vi her i Dagens Blest krever at Trine Skei Grande fratrer alle sine verv, at hun sverger å aldri være på norsk TV igjen så lenge hun lever og at hun deporteres til Nigeria. Vi syns disse kravene er rimelige og vi forventer at statsministeren følger opp så snart som mulig.

Det mest skremmende med denne saken er likevel at det finnes noen med så lave standarder at etter et par-tre (eller, kanskje mer sannsynlig, fem-seks) stive drinker virker Trine Skei Grande som et godt valg av sengepartner. Det er mitt klare håp at vi kan komme dit hvor kravene blant unge menn, selv 16 år gamle gutter, er hevet over denne lave terskelen. For å igjen bli en nasjon med stolthet må vi ha unge menn og gutter med selvrespekt. Dessverre viser saker som denne at vi er langt unna dette akkurat nå. Drastiske tiltak trengs for å fikse dette bunnivået av nasjonal selvfølelse. 

 

 

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s