Når mediene tilfeldigvis forteller sannheten

Det er ingen hemmelighet at mediene fordreier det meste de rapporterer. Det er ikke så mye rett løgn, men det handler desto mer om hvordan man vinkler hendelser og setter dem i perspektiv.

Et perfekt eksempel på dette er dekningen av seksuell trakassering. Skal man tro mediene finnes det over alt, og kvinner lever i konstant frykt for overfall på jobb, i hjemmet og på gata. Dette er selvfølgelig vår skyld, storsamfunnet og den typiske vestlige mannen. Men når man ser litt i detaljene, kommer et mer… nyansert… bilde fram.

Ta «10 hours of walking in NYC as a woman», en video som visstnok skal dokumentere hvor mye seksuell trakassering menn bedriver. Når man ser på detaljene, ser man at det er en spesiell type menn som begår trakasseringen, og feministene begynte fort å avblåse hele greia som rasistisk. Nesten det eksakt samme skjedde i Belgia.

Så til Norge. «Helga (20)» skriver i aftenposten at hun som «utadvendt jente» (en slags eufemisme får en tro) får så mange ekle replikker. Vi aner en standard gråtehistorie om slemme mannfolk inntil hun gir eksempler:

Jeg har fått høre at jeg er «knullbar», at jeg har «jævlig fin rumpe til å være hvit», at «det ikke er rart at norske jenter blir voldtatt når de ser så bra ut» og mye mer i varierende grad av snøvling.

Vel ser man det. Jeg kan si at historien raskt blir mer troverdig, da den går over ens med det vi kan observere i det daglige. Men merk at i alle disse eksemplene må man lese mellom linjene, for mediene nevner aldri gjerningsmennene eksplisitt. Forfatteren selv lar den åpenbare demografiske profilen til problemet være unevnt. I de andre eksemplene jeg nevnte er de rettroende feministene spesielt lite motivert til å nevne identiteten til gjerningsmennene.

Og akkurat dette forteller deg akkurat hvor mye #metoo-kampanjen og feministene egentlig vil løse problemet med seksuell trakassering. Vi ser også forskjellen på en profesjonell journalist og en gjennomsnittlig tøs: En profesjonell journalist hadde ganske enkelt ikke nevnt de mest avslørende sitatene, og latt leseren gå uvitende om det fulle bildet. Jeg vil derfor takke Helga (20) for at hun skrev så ufiltrert som hun kom unna med. Jeg vil bare oppfordre henne til å holde seg til mer respektable typer i fremtiden.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s