Trine Skei Grandes #MeToo-skandale: De største mediene tier fortsatt!

tsgDet er ikke dette bildet jeg får i hodet når jeg hører ordene «hvite jenter i hveteåkre»

Dessverre er det slik at enkelte nordmenn kun tror noe har skjedd hvis NRK rapporterer om det. Men ryktene svirrer og går etter at Resett for 13 dager siden skrev om Venstre-leder Trine Skei Grandes høyst upassende oppførsel i Ola Borten Moes bryllup i 2008. Hvor lenge klarer Skandale-Trine å slippe unna konsekvensene for sine perverse handlinger?

For de som ikke har fått med seg saken dreier det seg altså om at Grande hadde sex med en 16 år gammel gutt i en åker og at dette ble sett av andre gjester i bryllupet. Både Grande og gutten skal ha vært under påvirkningen av alkohol, noe som sikkert må være en viktig del av årsaken til at dette i det hele tatt fant sted. En bedre grunn til å aldri drikke igjen skal i hvert fall en ung mann lete lenge etter. 

Uansett, hittil har det vært stille fra de største mediene i Norge, noe som igjen vitner om at det som er viktigst for dem ikke er å opplyse nordmenn om hva som skjer, men å sikre at narrativet er det de ønsker. Denne saken illustrerer også veldig godt hvilken innflytelse mediene har. Hvis de ikke rapporterer om det som skjer, har det etter de flestes oppfatning heller ikke skjedd.

Nå er det imidlertid tegn på at ting begynner å skje. Finansavisen har omtalt hendelsen og mest nylig har Bodøposten også kommet på banen og skrevet to innlegg om saken. I den første artikkelen virker de skeptiske til påstandene fra Resett og sier at det kun dreier seg om rykter:

Det er nettavisen Resett som satte igang rykteflommen med en artikkel der man spekulerer om Trine Skei Grande har vært i en seksuell situasjon med en alkoholpåvirket gutt på 16 år.

I det andre innlegget virker avisen mer troende til at det kan ha skjedd noe. Kanskje de leste Dagens Blest sin dekning av saken og ble overbevist. 

Trygve Hegnar skriver nå i en leder i Finansavisen at «dette skal ha blitt bekreftet av guttens (offerets) familie, men familien har ikke ønsket å varsle om dette».

Men Venstres pressesjef avviser på vegne av Trine Skei Grande opplysningene.

– Dette er usanne rykter, og den andre parten i saken ønsker ikke oppmerksomhet om dette. Aftenposten og Dagbladet og flere andre har kontaktet meg angående dette, de har valgt å ikke publisere saken, sier pressesjef i Venstre Jan-Christian Kolstø til Bodøposten.no.

Bodøposten siterer også Lurås sitt resonnement og Dagens Blest er helt enig i det han sier. Hvordan kan det være en annen part hvis dette bare er usanne rykter slik pressesjef Kolstø påstår? Hvis dette ikke har skjedd, bør det ikke være noen parter å snakke om i det hele tatt. 

Faktisk.no har nektet å faktasjekke saken siden de mener dette bare er rykter. Men Resett har påpekt at de har vært i kontakt med «en nær foresatt» av gutten og at de ikke ville ha trykket dette uten å gjøre grundig forarbeid.

Resett:

Det nyetablerte byrået Faktisk.no nekter å etterkomme leseres forespørsel om å faktasjekke Resett sin avsløring om Trine Skei Grande. Det er bare rykter, svarer de lesere og vil ikke bruke tid på det. Vi gjengir her svaret de har gitt til en leser, i sin helhet:

Hei

Takk for henvendelse. Du er selv inne på årsaken til at dette ikke dekkes av seriøse medier når du skriver:  «…dersom saken med Trine Skei Grande stemmer, synes jeg det er graverende.»

Resett har ikke lagt fram noe dokumentasjon eller kildegrunnlag for at dette stemmer. Det er kun videreformidling av et rykte.

Dilemmaet vårt er at om vi går inn i slike svært personlige saker blir vi med på å spre et rykte det så langt ikke ser ut til å ligge noe i.

Giske-saken er veldig annerledes. Den er tungt dokumentert i varsler og konkrete anklager om hans adferd.

Hilsen

Tore Bergsaker
Journalist i Faktisk
tore@faktisk.no
+47 90097190
faktisk.no

Faktisk.no sin journalist Tore Bergsaker konkluderer altså med at det finnes «seriøse medier». Dermed kan vi se at Faktisk.no allerede har gjort seg opp en mening og kategorisert medier i Norge. Vi antar at de regner Resett i kategorien «ikke-seriøs». Men Faktisk.no har ennå ikke klart å ta Resett på noen feil så langt verken i saken om Skei Grande eller noen annen. Faktisk har de blamert seg selv i en sak om Resett allerede.

Den såkalte faktasjekk-siden faktisk.no ser ut til å være like lite nøytrale som resten av mediene. Kanskje ikke så rart når Tore Bergsaker tidligere var ansatt i Dagbladet.

Bergsakers påstand om at Resett ikke har lagt frem kildegrunnlag er heller ikke riktig. Resett har skrevet at de har snakket med det som benevnes som en «nær foresatt». Resett siterer også vedkommende. Her er avsnittet Resett skrev i sin helhet fredag 5. januar:

«16-åringen og hans familie «har lagt det dødt (…) vi ønsker å legge det dødt.» De har derfor heller ikke varslet om saken og «ønsker ingen skriverier om det». Dette er kommunisert direkte fra en nær foresatt til Resett.»

Videre skriver redaktør Helge Lurås: «Resett har gjort mer enn å videreformidle enkeltstående rykter i denne saken. Vi har hørt med flere uavhengige kilder, og har fått det bekreftet fra førstehåndskilder. De som tror Resett ville kjørt en slik sak uten å ha gjort grundig forarbeid og ha god sikkerhet for påstandene, må gjerne tenke det. Men de tar feil.»

Faktisk.no kan da umulig mene at Resett skal avsløre hvem kildene er før de foretar sine egne undersøkelser. Det er godt kjent blant journalister hvilket bryllup det er snakk om selv om Resett ikke har identifisert verken bryllupet eller offeret. De kan altså begynne å spore opp gjester og spørre dem selv. Dersom det Resett skriver er oppspinn, burde det være lett å finne gjester som kan fortelle nettopp det. Da kan jo Faktisk.no innkassere en stor seier med å ha tatt Resett i noe som er «Faktisk helt feil». Jeg kan love at ingenting ville gledet Faktisk.no mer enn nettopp det.

Grunnen til at de nekter å gjøre jobben er at de vet hva de kommer til å finne. Der det er røyk er det som regel ild og hvis ikke mediene ønsker å bevise at deres eneste moral er dobbeltmoral, må Trine Skei Grande holdes ansvarlig for å ha påført en 16-åring livsvarige traumer.

Venstre håper tydeligvis at dette ikke skal bli en stor mediesak siden gutten selv ikke vil varsle om hendelsen, men dette er i ferd med å slå sprekker for dem. #MeToo lar seg ikke holde tilbake så lett. Noe kommer til å skje snart, jeg føler det på meg.

metoo-2859980_960_720

Tenk at disse feministtøsene er i ferd med å rive ned hele systemet. Et system som i stor grad består av mennesker som har fremmet denne destruktive ideologien i utgangspunktet. Skjebnen har åpenbart en humoristisk sans.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s