Trine Skei Grande benekter IKKE å ha ligget med 16-åring

Trine Skei Grande #MeToo sex-skandale med 16 år gammel gutt

Oppdatering: Nå forteller den andre parten sin versjon av hva som skjedde.

Jeg skrev for to dager siden at jeg følte noe kom til å skje snart med tanke på Trine Skei Grandes sex-skandale og jeg måtte ikke vente lenge. Kun noen timer etterpå begynte de største mediene å rapportere (nesten helt samstemt) om saken. Men dekningen er ganske annerledes enn det den har vært i forbindelse med andre #MeToo-skandaler. Plutselig er mediene overraskende forståelsesfulle overfor den anklagede nå som det er en kvinne som omtales. Ingen av dem nevner at den andre parten skal ha vært 16 eller 17 år gammel da hendelsen fant sted. Enhver kan vel forestille seg hva overskriftene ville ha vært hvis en mannlig politiker hadde gjort noe tilsvarende, spesielt i kjølvannet av #MeToo.

VG:

VG er kjent med at folk fra Venstres partiorganisasjon konfronterte Trine Skei Grande med informasjonen som nettstedet Resett publiserte første uken av januar.

Da satt Venstre-lederen i forhandlinger om regjeringsplattformen på Jeløy Radio utenfor Moss, med partilederne Erna Solberg (H) og Siv Jensen (Frp).

Overfor partikollegene skal Grande ha tilbakevist opplysningene som nettstedet hadde publisert om den 10 år gamle hendelsen.

Men hvis det som Resett har skrevet er feil bør vel Trine Skei Grande for det første si det offentlig og for det andre saksøke nettavisen for ærekrenkelse. Hvorfor skulle ikke Grande ønske å gå rettens vei hvis dette er fullstendig usant? Hvis man ser på uttalelsene til Grande virker det mest som om hun indirekte innrømmer hendelsen, men at hun  mener hun ikke har gjort noe galt. Hun påpeker at hun ikke er noen overgriper, men sier samtidig at hun kan ha gjort dumme ting. Vi har da alle gjort dumme ting er vel det hun håper å få frem, men alle har da ikke hatt sex med 16-åringer i et bryllup i en åker, Trine Skei Grande. Og dette går igjen i uttalelsene hennes. Hun sier ikke «Jeg hadde ikke sex med en 16-åring i en kornåker i 2008», noe som burde ha vært veldig enkelt å si hvis hun var feilaktig anklaget. 

Grande, eller purka fra Overhalla som hun kalles på folkemunne, sier i tillegg at hun syns det er ganske ondsinnet at folk driver og sprer sanne rykter om henne på denne måten (en aldri så liten omformulering der skal jeg innrømme). Men faktum er at hun også i intervju med NRK fortsetter i samme spor. Hun benekter å være en overgriper, men ikke at hendelsen har funnet sted. Konklusjonen må være at Grande har ligget med denne tenåringen mens hun selv var 38, og at alt det Resett har skrevet er riktig.

Aftenposten omtaler det også kun som en ryktestorm: 

Saken vi skriver om i dag, har utgangspunkt i rykter som har versert i lang tid. For noen lesere vil ryktene ha vært kjent i mange år. Noen er gjort kjent med dem nå i det siste, gjennom sosiale medier. Noen lesere har aldri hørt om dem.

Ryktene, som stammer fra 2008, er knyttet til en privat fest i Trøndelag hvor Venstres nåværende leder Trine Skei Grande deltok. Så vidt Aftenposten har kunnet bringe på det rene, er det ingen som har varslet eller anmeldt noe straffbart forhold. Det var heller ikke et arrangement i Venstre-regi. Aftenposten har vært i kontakt med en mann som omfattes av de samme ryktene, og han ønsker ikke å kommentere.

Om det har kommet varsler eller ikke fra den som har blitt utsatt for dette er revnende likegyldig. Det som teller er at noe åpenbart har skjedd og at den påtroppende kulturministeren har oppført seg fullstendig upassende overfor en ung mann. Og, igjen, hvorfor er det ingen av de store mediene som nevner alderen hans? Er dette plutselig ikke relevant informasjon i akkurat dette ene tilfellet? 

Trine SKei Grande Pokemon Go

Jeg syns Erna Solberg skal gi Trine Skei Grande muligheten til å spille Pokemon Go på fulltid. Litt trening hadde også gjort underverker, Trine. Du trenger ikke å spise alle kakene hver gang. 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s