Holocaust-fornektelse og antisemittisme står sterkt i Norge i 2018

laughing mexican six million jews

Som kjent er det Holocaust-helg på Dagens Blest denne uka. Og etter min kollegas innlegg i går, ble jeg nødt til å gjøre litt selvransakelse. For plutselig ble jeg fylt med frykt om at kanskje jeg, ja, JEG, er antisemittisk. Dette var en skremmende følelse. Etter å ha tenkt meg litt om måtte jeg til min store skrekk innrømme at jeg har vært antisemittisk den siste tiden. Jeg skrev for eksempel et innlegg der jeg stilte kritiske spørsmål om den største tragedien verden noen gang har sett. Dette var ekstremt ufølsomt av meg. Hvordan kunne jeg fornærme de 60 millionene som ble gjort om til lampeskjermer og såpe eller som ble ofre for den pedaldrevne skalleknusemaskinen? Det er forferdelig å tenke på. Og la oss ikke engang nevne den beryktede Holocausteren!

Holocaust, Inside the Concentration Camps, Holocauster

Kun en antisemitt kan tvile på sannhetsgehalten i disse historiene.

At jeg kunne glemme de 600 millionene er så ille at jeg nesten like gjerne kunne ha vært der på 1940-tallet og trykket på gassen selv. For å gjøre opp for meg kommer jeg og andre representanter fra Dagens Blest til å stå på Karl Johan og steke latker som vi selger for 6.55 shekler (rett under 15 kroner) per stykk. Vi kommer til å stå der flere dager den kommende uka og målet vårt er å samle inn 6 000 shekler som vi kan donere til det Mosaiske Trossamfunn. Jeg håper Ervin Kohn aksepterer denne unnskyldningen og at han glemmer min antisemittisme.

ervin_kohn

Tanken på å ha såret denne mannens følelser har holdt meg våken i hele natt.

Så for å hedre de seks milliardene har jeg samlet sammen noen utrolige historier fra de overlevende som jeg tror våre lesere kan ha glede av.

Mazel tov!

Og til slutt en liten oppsummering fra vår spanske venn El Risitas.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s