Er det så mye å be om at jenter skal være feminine?

Female-soldier-see-that-get-back-in-kitchen

Alle vet at kvinner i militæret er en latterlig idé. Selv den slappeste soyagutt er klar over at i en krig vil kvinner være en byrde, ikke en ressurs. Likevel insisterer det norske forsvaret på å risikere en potensiell katastrofe ved å ha med fullstendig inkompetente jenter i styrkene som skal forsvare Norge.

En feltmadrass forteller:

Nesten fire måneder er gått siden jeg dimitterte fra Forsvaret. Jeg var jente i det første kullet med allmenn verneplikt. Det er jeg svært takknemlig for, og i dag er jeg ikke i tvil om at det trengs flere jenter i Forsvaret.

Ja, omtrent like mye som vi trenger menn som kan føde barn.

Vi leverte, og vi presterte. Men vi kan ikke fortsette å bli valgt ut på sesjon uten at det finnes en klar plan for hvordan man helt konkret skal bruke oss i tjenesten.

Hvordan bruker man noen som ikke er ment for krig til det å krige? Har du noen forslag, Martine?

Kvinner i Forsvaret - kjøkkenet passer bedre

Ideen om at jenter har evner som komplimenterer det fysiske kravet, er svært god, men slik opplevde ikke jeg at det fungerte i praksis. Under rekrutten og i tjenesten forøvrig var målestokken hos befalet guttens fysikk.

Vel, når menn i gjennomsnitt er omtrent dobbelt så sterke i overkroppen som kvinner er det kanskje ikke så veldig rart. Og disse evnene som komplimenterer det fysiske kravet, hva er disse? Jeg kan være med på at kvinner er flinkere til enkelte ting enn det menn er, f. eks. det å lage mat (vel, ikke egentlig) og vaske opp, men når det gjelder det som kan overføres til en krigssituasjon kan jeg ikke komme på en eneste ting de gjør bedre.

I et miljø som krever maksimal innsats både mentalt og fysisk, er det lite gunstig med jenter uten tro på egen yteevne.

Troen kommer til å forandre virkeligheten bare du innbiller deg sterkt nok at du er har de samme fysiske evnene. Jeg lover.

Det er så mye i tillegg til fysikken som teller når Norge skal forsvares: taktikk, ledelse og strategi, presisjon, samt samarbeidsevner og ansvarsfølelse.

Med mindre det gjelder å shit-teste eller gnåle fienden til døde, tror jeg ikke jenter har spesielt mye å bidra med når det gjelder taktikk heller.

Jeg tror løsningen handler om å få politikken fra stortingsnivå og ned på befalsnivå. Gi dem strategier, verktøy og nye integreringsmetoder allerede fra befalsskolen. Det er mulig dette vil kreve holdningsendringer og justeringer i lederutdanningen.

Dette er det nærmeste hun kommer et forslag i hele artikkelen, men hvis man leser setningen er det lett å se at hun ikke egentlig kommer med noe konkret. Dette er forresten også typisk kvinner. De sier en masse generelle fraser de har hørt tidligere uten å komme med noe spesifikt av verdi. Tusen takk for ditt bidrag!

Jeg tror at det først er når det beste hos begge kjønn utnyttes bedre, at vi kan få det mest kompetente og moderne forsvaret i verden.

Jeg er sikker på at russerne ler av oss. Ikke at jeg tror de kommer til å invadere med det første slik enkelte hysterikere sier, men de ville ikke hatt en vanskelig jobb hvis de prøvde.

Har du noen gang sett noe mer patetisk i hele ditt liv? Trodde ikke det, nei.

Ikke bare burde ikke kvinner være soldater, de burde ikke få lov til å stemme.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s