Israel anklager Polen for Holocaust-fornektelse

Auschwitz Thomas the train

Det har blitt mye om Holocaust i det siste, men hva skal en stakkars nettside gjøre når antisemittismen er på fremmarsj overalt, inkludert i Norge?

Det er nesten som en daglig Shoah.

Nå har også polakkene tråkket i Holocaust-salaten. I en ny lov kriminaliseres det å referere til dødsleirene i Polen som polske da dette tilsynelatende legger noe av ansvaret for ugjerningene over på det polske folk. Men i sin iver har Polen glemt én viktig ting. Det å lage lover om hva som kan sies om andre verdenskrig er forbeholdt Guds utvalgte. Trodde dere virkelig en gjeng med slaviske bønder skulle få lov til å gjøre det samme? Dere får meg nesten til å le, Polen. At dere kunne glemme noe så elementært. Tsk tsk tsk

Washington Post:

Despite Israeli and U.S. criticism, Poland’s Senate approved a highly controversial law Thursday that bans any Holocaust accusations against Poles as well as descriptions of Nazi death camps as Polish.

Once it is signed by the president, anyone convicted under the law could face fines or up to three years in jail.

Dette høres jo kjent ut.

Holocaust-fornektelse Ursula Haverbeck fengsel

Hvorfor er Israel og USA imot loven?

Critics of the new law, including the U.S. State Department and Israeli officials, fear that it will infringe upon free speech and could even be used to target Holocaust survivors or historians.

Hahahaha!

Rocks in glass houses

“We are also concerned about the repercussions this draft legislation, if enacted, could have on Poland’s strategic interests and relationships,” said State Department spokeswoman Heather Nauert.

Det kan jo nesten tolkes som en trussel, Heather. Hvem er det egentlig som bestemmer i USA? Israel eller amerikanere?

Å stille spørsmålet er å le av dets absurditet.

Flertallet i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset, støtter å vedta en lov som anklager Polen for Holocaust-fornektelse.

Jerusalem Post:

New legislation cosponsored by 61 members of Knesset would make a Polish bill to outlaw talk of Poles’ complicity in the Nazis’ crimes a form of illegal Holocaust denial.

The bill, formulated by MKs from the coalition and the opposition – Itzik Shmuly (Zionist Union), Yair Lapid (Yesh Atid), Robert Ilatov (Yisrael Beytenu), Nurit Koren (Likud) and Bezalel Smotrich (Bayit Yehudi) – seeks to amend the Law for Defense Against Holocaust Denial to state that denying or minimizing the involvement of the Nazi’s helpers and collaborators will also be a crime.

Shylock kommer til å kreve sitt pund med kjøtt og hele verden kommer til å huske på hvem som er undertrykt og hvem som er Guds utvalgte folk. Og naturligvis kan de være begge deler samtidig. Hvordan tror du ellers de har greid å få hele verden til å huske hvem som virkelig led under andre verdenskrig? Hollywood-filmer reflekterer som kjent virkeligheten og hvis du glemmer hva du har blitt fortalt, skal i hvert fall Knesset være der til å minne deg på det.

“Many Poles, and many others, heard, knew about and helped the Nazi extermination machine,” Shmuly added. “The Polish attempt to rewrite history and to shut Holocaust survivors’ mouths is audacious, shocking and despicable. We will not allow the collaborators to hide behind the Nazis and deny their historic responsibility.”

Det var mange jøder blant de sovjetiske kommunistene. Leon Trotsky, Grigori Zinoviev, Karl Radek og  Maxim Litvinov for å nevne noen. Blant de verste massemorderne i Sovjetunionen finner vi også jøder, for eksempel Lazar Khaganovitsj og Genrikh Yagoda. Det samme gjelder flere av mennene som var involvert i de brutale drapene på tsarfamilien. Yakov Sverdlov, Yakov Yurovsky og Filipp Goloshcchyokin var alle jødiske.

Men dette er selvfølgelig en ren tilfeldighet. Still for all del ikke kritiske spørsmål om hvem som sto bak kommunismen.

Holocaust er det som er viktig å huske på. Alt annet er bagateller.

Alexandr Solzhenitsyn Jewish bolsheviks Soviet Union

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s