Stakkars Lan Marie

norsksomf_lan marieMDGs Lan Marie Nguyen Berg har det sannelig ikke lett for tiden. Mange nordmenn uttrykker at de ikke setter pris på hennes sinnssvake forslag og gjør det visstnok på en veldig ufin måte. Hvorfor skal hun ikke få lov til å forsure folks hverdag uten at de må klage sånn på det? 

VG

Helt siden det rødgrønne byrådet i Oslo tiltrådte i 2015, har samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg fra Miljøpartiet De Grønne vært et yndet hatobjekt blant sinnabloggere og i kommentarfelt i sosiale medier.

Det er helt irrasjonelt at folk hater henne. Jeg syns Lan Marie alltid gjør en flott figur i norske medier. For eksempel i denne debatten på NRK viser hun hvor mye hun vet om energi, olje, vindkraft og sånne ting.

Veldig imponerende! Her har vi en ung kvinne som virkelig har tenkt igjennom saker. Alle som sier at hun bare følger en bølge tar helt feil. Hun har satt seg inn i det hun snakker om, men ikke forvent at hun kan svare på alle detaljer. Hun er tross alt ingen ingeniør heller.

Jeg er skremt over denne utviklingen av at nordmenn tror de kan kritisere politikere som er satt til å styre dem. Derfor er det godt å se at VGs journalister deler min bekymring.

Men det Lan Marie Berg har vært utsatt for, overgår langt den kritikken en politiker eller andre offentlige personer skal måtte ta høyde for. Hun har vært gjenstand for så mye grov hets med så sterke innslag av trusler, at hun i perioder har måttet ha ekstra beskyttelse. Hetsen har vært av sexistisk, rasistisk og politisk art. Jo mer vi i mediene har latt miljøbyråden fronte byrådets politikk, jo verre er det blitt. Det toppet seg før jul da hun ble hengt ut for å ha benyttet seg av kommunens biltjeneste, en tjeneste hun var nødt til å benytte som følge av sikkerhetssituasjonen. Etter dette gikk tilsynelatende noen og enhver i seg selv, og man kunne nære et lite håp om at det verste hadde gitt seg.

La oss for all del håpe det! Denne fullstendig berettigede kritikken har blitt så slem at noen snart må gjøre noe. Kanskje skal vi få inn lover som hindrer dumme kvinner i å bli politikere? Eller muligens er det nødvendig med mer drastiske tiltak. Hva med å holde alle kvinner utenfor politikken? I hvert fall tror jeg vi alle kan være enige om at alle kvinnelige politikere fra MDG bør samles opp og låses inn i en leir for sitt eget og hele befolkningens beste. Vi kan ikke ha disse hønene løpende rundt mens de later som det de sier er noe folk trenger å ta alvorlig. 

Det er mange som ønsker å trivialisere, bagatellisere, bortforklare og rasjonalisere den grove hetsen som har vært rettet mot særlig kvinnelige politikere de siste årene. Det mest patetiske er når ytringsfrihetens fane skal plantes på denne søppelhaugen av trusler og grov sjikane. 

Når en stakkars jentes følelser har blitt såret, vet vi alle at det har gått for langt. Ytringsfriheten er da ikke ment å dekke folks rett til å be noen dra til helvete.

Your rights end where my feelings begin

Dette kan være skadelig, det må dere da skjønne. Dagens Blest ønsker å vise vår sympati med Lan Marie. Hvis du skulle trenge noe, Lan, er det bare å ta kontakt snarest. Vi stiller opp for å beskytte dine følelser. Verden skal vite at det i hvert fall finnes én blogg som fortsatt bryr seg.

Det tjener Lan Marie Berg til stor ære at hun ikke har latt seg knekke av hetsen. Og vi har hver og en et ansvar for å tenke over konsekvensene av å la pøbelveldet nå frem i sin kamp for å bringe demokratisk valgte ledere til taushet.

Så sant som det er sagt. At Lan Marie ignorerer kritikken og fortsetter i samme idiotiske spor er noe man kan beundre.

Ikke bare ser hun ut som et esel, hun er også like sta som et!

Lan Marie Nguyen Berg              

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s