Redaksjonen anmelder Antirasistisk Senters podcast – det vi fant sjokkerte oss.

Forbehold: Vi i Dagens Blest tror at sollys er det beste desinfeksjonsmiddel. Det at vi omtaler en gruppe betyr ikke at vi støtter denne gruppen. Vi forstår dilemmaet mellom å gi ekstreme synspunkt oppmerksomhet for å fordømme dem, versus behovet for å utestenge dem fra debatten, men velger i dette tilfelle å omtale dem da vi vet at våre lesere er modne og reflekterte nok til å ikke påvirkes.

Det er visse ting man bare ikke er imot. Sykepleiere for eksempel – hvem skjeller ut en sånn åpenbart god og nyttig yrkesgruppe? Samme selvfølgelig med barnepleiere, veterinærer og redningsmannskap.

Redaksjonen ble derfor ikke lite sjokkert da vi hørte på Antirasistisk Senters podcast for å gi det en anmeldelse her på bloggen. Det mest fremtredende temaet i episoden vi hørte på, var fordømmelse av fredsforsker Johan Galtung. Hvem kan finne finne på å fordømme en fredsforsker? Skal dere fordømme valpereddere neste? Men de tre kommentatorene anbefaler altså at Galtung ikke inviteres til noe foredrag dersom det ikke er for å fordømmes, og at han ellers ikke burde gis oppmerksomhet.

Rune Berglund Steen er en hyggelig kar han, altså. Men når han setter seg foran datamaskinen blir han som en helt annen person. Jeg skulle ønske han ville søke hjelp snart.

Det stopper ikke der. Enda tidligere beklager podcasterne uttrykk for at «noen forholder seg til ytringsfriheten som en ikke-juridisk størrelse», altså som et ideal. De går inn for at individer har ytringsfrihet, men at man ikke har frihet til å organisere seg i grupper som Antirasistisk Senter anser som hatefulle. I løpet av episoden hisser de hverandre opp og kommer frem til at man heller ikke har en individuell rett til ytringsfrihet.

Det er altså ingen liten radikalisering vi ser i denne episoden. De kaller den til og med «wars to come» – en åpenbar allusjon til politisk vold og radikalisme, noe vi ikke akkurat trenger mer av i dag (Dagens Blest er utelukkende dedikert til fredelig revolusjon). Dette er såpass grovt at jeg nesten vurderte å skrape hele omtalen, spesielt når jeg ser hvor liten trafikk de får – jeg sender muligens nok trafikk i deres retning til å fordoble tilhørertallet bare ved å nevne dem i denne posten.

Kanskje vet AS selv at deres meninger er uakseptable. Muligens derfor de kaller seg selv det trehodede trollet. Men innerst inne vet de nok det jeg vet: At troll sprekker i sollys. Derfor endte jeg opp med å publisere denne artikkelen likevel.

*Link til original artikkel for bildet av Rune Berglund Steen som er brukt på forsiden: https://rettsfarsen.wordpress.com/2017/09/25/antirasistisk-senter-med-karakterdrap-og-konstruert-antisemittisme/

2 kommentarer

  1. Jeg ser at dere benytter et bilde av Rune Berglund Steen på forsiden – til denne saken, som jeg har manipulert i Photoshop. Hvor jeg bl.a. har satt på en egnet tinnfoliehatt på bløffmakeren Rune Berglund Steen. Det ville vært flott om dere kunne fulgt retningslinjer for bruk av Creative Commons kildemateriale. Hadde dere benyttet noen minutter på research ref. kilde, ville dere funnet frem til denne artikkelen som avslører at Antirasistisk Senter konstruerer/publiserer antisemittisme (grove løgner) og bruker det for å ramme politiske motstandere. Nederst i den saken har jeg opplyst hva som ble benyttet som kilde for bildet, og at orginalbildet er manipulert – og at den samme Creative Commons lisensen gjelder for det manipulerte bildet. Fint om dere kunne oppdatert saken med lenke til artikkelen som bildet hører til.

    ANTIRASISTISK SENTER MED KARAKTERDRAP OG KONSTRUERT ANTISEMITTISME
    https://rettsfarsen.wordpress.com/2017/09/25/antirasistisk-senter-med-karakterdrap-og-konstruert-antisemittisme/

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s