Amerikansk avis: Det er forferdelig at verdens hviteste, rikeste land vinner OL

Norge_OL-dale-of-norway-thor-masculine-sweater

Amerikanske medier er kjent for å hate sin egen majoritetsbefolkning lidenskapelig. Ved enhver anledning rakker de ned på Joe Sixpack og fremstiller ham som uvitende, rasistisk, feit og ondskapsfull. Men det er ikke bare amerikanere som får kjenne på forakten fra det som skulle være deres egen presse.

Nå skriver Politico at de syns det er grusomt at hvite mennesker stikker av med nesten alle medaljene i OL i Pyeongchang. Og det er særlig ett land som skiller seg ut i den sammenheng. Kan du gjette hvilket?

Naturligvis er det Norge det her er snakk om.

The Rich White People’s Olympics are finally slithering to an end in the South Korean city of Pyeongchang, and, so far, the richest, whitest country in the world is winning. This would seem to be the logical order of things, but the country is Norway, home to just 5 million people and not otherwise known for glorious sporting achievement.

Strengt tatt er Ungarn og Polen hvitere enn Norge, men Dagens Blest er enige med resonnementet. Det er befolkningen til et land som er avgjørende, ikke våre «vestlige verdier».

Den som har skrevet denne hatefulle artikkelen er Michael Booth, forfatteren av boka The Almost Nearly Perfect People. Jeg merker en smule misunnelse fra vår britiske (eller muligens (((britiske)))?) kritiker. Vel, det er sånn det er å være best. Ikke alle motstandere kan skjule sine mindreverdskomplekser.

Tonen til artikkelen er lett, slik at man kan begynne å lure på om Booth egentlig mener det han skriver alvorlig. Men dette er et velkjent triks som brukes for å slippe unna med å skrive ting man ellers ville hatt vanskeligheter med å si (heh). Og ikke bare angriper han nordmenn for vår overlegenhet i skisporet, han retter også et stikk mot våre naboer svenskene (viktig å understreke at vi har slått Sverige ganske kraftig i dette mesterskapet).

Not far behind the Norwegians, in sixth place on the medals’ table, is another one of those annoyingly healthy, outdoorsy Scandinavian countries: Sweden, which has won all its medals on skis.

Sunnhet er implisitt undertrykkende overfor fargede mennesker. Er det en ting nordmenn og andre skandinaver er flinke til, så er det å få andre til å føle seg mindre verdt ved bare å eksistere.

Booth fortsetter sine angrep på Norden.

Even Finland, which usually focuses all of its sporting energies on beating Sweden at ice hockey once a year, has taken home three bronzes. And none of them for their national sport: drinking licorice vodka and threatening someone with a knife.

Faktisk ganske morsomt. Men hva ville ha skjedd hvis han sa noe lignende om voldtektsmenn fra Somalia?

Ikke engang danskene slipper unna denne hat-paraden fra Politico.

But we should be careful about assuming all Scandinavians are good at snow.

Denmark, where I live, is also bloody freezing most of the time, has roughly the same population as Norway, and more than a few kroner to spare (enough to build power stations with artificial ski runs on the roof, for example). But the Danes finished the first week in Pyeongchang with no medals at all.

Den evige engelskmann slår til igjen! Syns det høres ut som noen trygler om å bli sparket ut av Danmark. Det ville vært ekstremt synd hvis han på et eller annet tidspunkt ble det.

Men her i Dagens Blest skammer vi oss ikke over å være verdens beste nasjon. La oss oppsummere med noen flotte bilder fra tidenes OL for Norge. Våre utøvere har gjort oss stolte. Dere har full støtte fra redaksjonen i Norges mest ekstreme Johannes Høsflot Klæbo fanside.

Medal ceremony for men's cross-country skiing team sprint free event at PyeongChang 2018 Olympics

Axel Lund Svindal Ol-gull Norge Utfor alpint

Norge OL medaljer alpint dale of Norway

Norge - Håvard Bøkko Ol skøyter lagtempo gull

Norge, OL, Håvard Lorentzen Skøyter 500 m sprint

OL Norge Stafett gull, Tønseth, Sundby, Krüger, Klæbo

OL hopp kvinner Maren Lundby gullvinner

Ragnhild Haga Norge gull langrenn

Norge OL kvinner stafettgull langrenn, Østberg, Jacobsen, Haga, Bjørgen

Johannes Høsflot Klæbo Ol Gull langrenn sprint Norge

Det er godt å være norsk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s