Sumaya Jirde Ali er venstresidens mest estetisk ærlige representant

Sumaya Jirde Ali
Det nye Norge

For de som ikke vet det er Natt og Dag et slags kulturmagasin som sikkert innbiller seg å representere verdiene til norsk ungdom. Men så vidt jeg kan se bruker de mest tid på å spre marxistisk propaganda til norske universitetsstudenter på Humanistisk Fakultet. Snakk om å preke til koret!

Ida Wammer, den lesbiske journalisten som heller ville tilbringe dagen med nasjonalister enn å være med på pride-paraden i Oslo, har skrevet et innlegg om stakkars Sumaya Jirde Ali. Dagens Blest har tidligere omtalt Sumaya og synes det er flott at hun nok en gang er i medienes søkelys. En bedre representant for venstresiden skal man lete lenge etter.

Natt og Dag:

«Fu*k politiet og Fu*k Sylvi Listhaug» er budskapet til Sumaya Jirde Ali» skrev Øystein Stray Spetalen- og Jan Haudemann-Andersens-finansierte Resett i forrige uke. Dette, og påfølgende saker på samme nettsted, har utløst et skred av hatefulle kommentarer i Resetts egne kommentarfelt mot Jirde Ali, samfunnsdebattant og vinner av NATT&DAG-prisen Årets stemme.

sumaya jirde ali fuck the police

Jeg kunne ikke vært mer enig. Sumaya er en perfekt kandidat til Årets stemme for et magasin som Natt og Dag. Hvorfor skal hatefulle nordmenn være så kritiske overfor Sumaya bare fordi hun er en sterk brun (svart?) kvinne som sier hva hun virkelig mener om nordmenn og Norge? Tror du virkelig at du er mer norsk enn dette fortreffelige individet fra Somalia? Det står i passet hennes at hun er norsk og da er hun også norsk. Ferdig med saken!

sumaya jirde ali dagbladet

Sumaya jirde ali karl eldar evang
Dette ansiktet kan ikke vises mange nok ganger

Sumaya sier videre:

– Individer som hevder mine utsagn rettferdiggjør hetsen mot meg bør gå i seg selv minst fem ganger før de ytrer noe mer. 

Resett er nesten bostavelig talt Hitler når de nøyaktig gjengir Sumayas uttalelser slik at folk i kommentarfeltet kan si at hun «ser ut som en ape», at hun burde «pelle seg tilbake til jungelen» eller «jeg håper du blir spist av en løve uten smaksløker!». Når sant skal sies, har jeg ikke egentlig sett akkurat disse kommentarene i Resetts kommentarfelt, men det betyr ikke at de ikke har blitt sagt. Nordmenn har et medfødt hat mot brune mennesker som de uttrykker hver gang de får sjansen.

Sumaya Jirde Ali i debatt med Sylvi Listhaug
Sumaya i debatt med Obergruppenführer Sylvi Listhaug

Heldigvis kan Sumaya sutre i sosiale medier og få støtte fra kattedamer og femtekolonnister i norsk presse.

På lørdag postet Jirde Ali et Facebook-innlegg der hun kommenterte hetsen, et innlegg som har fått over tusen likerklikk, delinger og støtteerklæringer. Blant dem som uttrykker sin støtte er Morgenbladet-skribent Nora Mehsen. Hun sier at hetsen mot Jirde Ali er nok et eksempel på at de stemmene vi trenger mest i samfunnsdebatten, er de samme stemmene som stadig forsøkes å ties i hjel.

– Dette er ikke bare et problem for de enkeltmenneskene som rammes, men et demokratisk problem for oss alle. Når enkelte redaksjoner heller ikke respekterer grunnleggende etiske retningslinjer, er det all grunn til protestere. Både som medmenneske og som samfunnsborgere, skriver hun, og tilføyer:

– Når vi ser at noen blir utsatt for urettferdighet, er solidaritet en plikt. Vi er en hær av allierte som står skulder til skulder med Sumaya. Og sammen er vi sterkere enn hatet.

En lesbisk muslim med bachelor i tverrfaglige kjønnsstudier kunne ikke sagt det bedre.

Leseren lurer sikkert på hva propagandaminister Lurås har å si til sitt forsvar.

Helge Lurås, ansvarlig redaktør i Resett, har dratt på ferie, men skriver i en mail til NATT&DAG at artiklene om Jirde Ali ikke er ment som en hetsekampanje, men som legitim kritikk. Han sier at han blir overrasket om Resett blir felt i PFU for noen av artiklene de har skrevet om Jirde Ali.

– Jirde Ali er vant til å bli båret frem på gullstol av den norske venstresiden. Men meningene hennes er radikale og fortjener kritisk gjennomgang. Det har vi åpnet for, det er et legitimt spørsmål om hun er et godt forbilde.

Rolig nå, herr Goebbels! Å stille spørsmål om hun er et godt forbilde er på grensen til hatytringer. Jeg tror det er noen som trenger å tenke over hvor priviligert han er som hvit mann i Norge. Rasismen ligger forankret i vårt verdisystem som fokuserer på hvite som den overlegne rase. Det er derfor vi tar imot tusenvis av «flyktninger» fra de mest bedritne landene i verden.

Og hva syns Lurås om kritikken fra soyagutt nummer 1 Harald Klungtveit?

– Vi tar ikke Klungtveit seriøst. Han er en aktivist uten selvinnsikt.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s