Innvandrere som belærer nordmenn

Fatema Al-Musawi - Aftenposten
Jeg takker deg uironisk for det du skriver i Aftenposten, Fatwata

Det er mye man blir nødt til å tåle når man lever i et land okkupert av hundretusenvis av uønskede gjester som tror at de har rett til å være her. En av de mer provoserende tingene er burugler fra den tredje verden som sutrer over hvor fælt det er at folk kritiserer dem når de har sagt noe tåpelig i mediene. I belærende ordelag legger de ut om hvorfor nordmenn er rasister og hvorfor de selv er ufeilbarlige helgener. Det er nok til å få selv et tålmodig folkeslag til å begynne å hate.

I Aftenpostens Si ;D har en tilfeldig durka fått anledningen til å spy sin forakt for nordmenn utover det ganske land uten den minste form for selvinnsikt eller skam. Hun starter med å beklage seg over hvordan Sumaya Jirde Ali har blitt behandlet av «nettroll».

Hvorfor ytringsfriheten? Jo, fordi jeg som minoritetskvinne trolig opplever mer hets etter å ha skrevet noe, enn noen andre. Dessverre har vi et eksempel på det, Sumaya Jirde Ali.

Ironien i at de som roper høyest om netthets når det de stort sett mottar er legitim kritikk samtidig later som de forsvarer ytringsfriheten er sikkert tydelig for de fleste. I hvert fall for folk som ikke lever i en tilstand av konstant kognitiv dissonans. Sumaya har uten tvil gjort seg fortjent til alle de kommentarene hun har fått den siste tiden. Hun kan alltids dra til Somalia og slippe å høre på nordmenns forferdelige rasisme hvis den virkelig er så tung å bære. Men jeg håper hun blir værende en stund til. En mer effektiv rekrutterer for den nasjonalistiske høyresiden i Norge har jeg knapt noen gang sett. Kjør på, Sumaya!

Så lenge jeg har kjent henne har hun opplevd ubegrenset mye hets. Selv om kjærligheten ofte seirer, er hetsen så omfattende at man glemmer det gode midt opp i det vonde.

Hvis hun har opplevd hets så lenge, har hun muligens seg selv å takke. Eller er det helt utenkelig, Abdulina?

For mange finnes det ingen grenser på hva som er greit å ytre eller ikke. Min oppfatning er at nettroll ser på sosiale medier som en fantasiverden der alt er lov. Jeg er ikke overrasket.

Vel, kanskje det er på tide å ta hintet. Noe sier meg at dette ikke kommer til å bli bedre med tiden.

Mange av dem tror de vet hvordan det er å være en kvinne med en unik bakgrunn og velger dermed å uttale seg på ens vegne.

Jeg er glad du understreker hvor unik du er. Det finnes jo ikke et helt land med sånne som deg. Eller?

Jeg kjenner jeg er lei. Jeg gråter lett og ofte på grunn av den uretten som Ali og andre minoritetskvinner rammes av. Jeg har vært der og vet hvordan det er å bli truet til taushet.

Så dette er deg når du er taus?

Det er synd at en sterk kvinne som henne blir brent ut av en gruppe mennesker som tror at det de ytrer, er greit.

Mitt hjerte blør!

nicolascagelaugh

Den er dessverre truet av mennesker fra alle kanter som er få, men som dessverre ser ut til å være en hær.

Vi er en hær. Det blir flere av oss for hver eneste dag som går. Som jeg allerede har antydet, dette kommer bare til å øke i omfang.

Den plassen de klarer å ta opp på sosiale medier, er en sterk trussel mot friheten til å ytre seg. Måten de samler seg, fordi de misliker ens tro eller bakgrunn og får vedkommende til å tie, er skummel.

Det de gjør er nettopp det å ytre seg fritt, men du liker ikke det de sier så du har lyst til å sørge for at deres stemmer blir stilnet. Men det skal mer til for at det skjer enn et Si ;D-innlegg i Aftenposten.

Jeg er tidligere blitt fortalt ikke å ta nettroll seriøst, men det mange glemmer, er at veien fra hatprat til hatmotivert vold ikke er lang.

Ord er bokstavelig talt vold! Når dere presser oss er vi nødt til å reagere. Hvis dere vil nekte oss å uttrykke vår misnøye fredelig, hva kommer da til å skje?

Det er opp til dere.

Groyper chad

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s