Jordan Peterson snakker om det jødiske spørsmålet

Jordan Peterson sitat jøder

Den canadiske psykologi-professoren Jordan B. Peterson har blitt kjent verden over for å være en prinsipiell sentrist og for å tale offentlig om ting som er akkurat litt utenfor det som den siste tiden har blitt vanlig å diskutere på amerikanske og canadiske universiteter. Det han har sagt er altså noe til høyre for meningskorridoren og han har skaffet seg en stor følgerskare ved å snakke om de mindre kontroversielle temaene blant det som er politisk ukorrekt å si. Han fortjener en viss honnør for det, men det finnes også gode grunner til å kritisere Peterson.

Han snakker stadig om at det er viktig å unngå såkalt identitetspolitikk, det vil si at grupper jobber etter deres kollektive interesser. Men som påpekt av mange andre før meg, vil en gruppe (for eksempel hvite) som ikke kan organisere seg og fremme sine kollektive interesser blant annet i innvandringsdebatten tape mot grupper som er i stand til å gjøre dette. Dette vil etter hvert føre til at hvite gjøres til minoriteter i våre egne land. Noe annet resultat er i lengden umulig når man har en hvit befolkning som enten minker eller står stille mens man stadig tar inn flere innvandrere fra den tredje verden.

Nå nylig har også Peterson vært innom det ultimate tabuet i vestlige land, nemlig spørsmålet om jødisk innflytelse og om denne skiller seg på noen som helst måte fra den til andre grupper. Jøder er overrepresentert innen media, akademia, blant politiske donorer og generelt innen posisjoner som har penger og innflytelse. Riktignok blir man stemplet som en sinnsyk konspirasjonsteoretiker hvis man nevner noe av dette, men faktaene er der for alle som ærlige nok til å sette seg inn i dem.

Jordan Peterson har tidligere blitt spurt om det jødiske spørsmålet i forbindelse med Aleksandr Solzhenitsyns bok 200 Years Together – som nylig har blitt oversatt til engelsk – og drapet på seks millioner ukrainere i det som kalles Holodomor. Hva svarte den kjente professoren i dette tilfellet? Han hadde ikke noe svar.

Det er forståelig at Peterson vil være forsiktig med hva han sier, men han trenger virkelig ikke å gå så langt i det å stikke hodet i sanden. Når han for eksempel prøver å unnskylde jødisk overrepresentasjon innen viktige institusjoner med å si at de har en gjennomsnittlig høyere IQ går han betydelig lenger i feil retning enn hvis han hadde valgt å ikke snakke om temaet. Det at han prøver å bortforklare på en så åpenbart uærlig måte gjør at han fortjener å bli kritisert og angrepet. At en mann som fremstiller seg som en sannhetssøker er så uærlig er rett og slett noe han ikke kan få slippe unna med.

La meg utdype om hvorfor IQ-forklaringen ikke er god nok. Det beste eksempelet er å se på jødisk overrepresentasjon i amerikanske medier. Fra Kevin MacDonalds The Culture of Critique:

Even granting the exceptions, it is clear that Jews enjoy a very powerful position in U.S. media, a position that is far more powerful than any other racial/ethnic group. The phenomenal concentration of media power in Jewish hands becomes all the more extraordinary when one notes that Jews constitute approximately 2.5% of the U.S. population. If the Jewish percentage of the American media elite is estimated at 59% (Lichter et al. 1983, 55)—probably an underestimate at the present time, the degree of disproportionate representation may be calculated as greater than 2000%. The likelihood that such an extraordinary disparity could arise by chance is virtually nil. Ben Stein, noting that about 60% of the top positions in Hollywood are held by Jews, says “Do Jews run Hollywood? You bet they do—and what of it?” Does Jewish ownership and control of the media have any effect on the product? Here I attempt to show that the attitudes and opinions favored by the media are those generally held by the wider Jewish community, and that the media tends to provide positive images of Jews and negative images of traditional American and Christian culture.

Det at en gruppe som utgjør 2.5% av befolkningen kontrollerer 59% av mediene kan ikke forklares av at de har en gjennomsnittlig IQ på omtrent 112-115 (Lynns studie fra 2004 gir en gjennomsnittlig verbal IQ på 107.5 for jøder). Overrepresentasjonen er rett og slett for stor. Det er for mange flere hvite amerikanere – og dermed flere hvite amerikanere med høy IQ – til at det er mulig for en så liten gruppe å dominere mediene gjennom ren intelligens eller overlegne ferdigheter alene.

Påstanden om at jødisk innflytelse innen mediene er irrelevant er også åpenbart feil for alle som har sett på gruppeinteressene til jøder sammenlignet med de tilsvarende hos europeere. Jøder har fremmet multikulturalisme og masseinnvandring til europeiske land uten å ta hensyn til den negative effekten dette kan ha på disse landenes etniske og kulturelle identitet.

Jøder og flyktninger

Legg også merke til hvordan Holocaust brukes som et pressmiddel mot europeere for at vi skal ta inn flyktninger som Israel ikke ønsker å ta inn selv. Dette handler ikke først og fremst om godhet, men om hva som gagner jødene i Vesten og hva som gagner dem i deres hjemland. Disse to tingene er helt forskjellige.

Du har masse penger, Jordan. Du kan leve komfortabelt resten av livet uansett hva som skjer framover. Hvis du hadde hatt noe som helst mot hadde du vært ærlig om dette utrolig viktige temaet. Eller er det bare rett og slett for komfortabelt å være i sentrum, både av rampelyset og i det politiske spektrum?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s