Antirasistisk Senter: Trædal satte på plass «alt-righterne» Rustad og Lurås

rune-berglund-steen
Kan noen se på dette ansiktet og tvile på at fysiognomi er ekte?

Antirasistisk Senter er som de fleste nordmenn vet en anti-norsk organisasjon som eksistererer med det ene formål å demonisere nordmenn som ikke ber om unnskyldning for sin eksistens. Alle de som mener at Norge ikke skal oversvømmes med kriminelle analfabeter fra den tredje verden er ifølge Ervin Kohn og Rune Berglund Steen rasister.

Sistnevnte var nylig på Dagsnytt 18 og sammen med Eivind trædal «debatterte» han Hans Rustad, redaktør for Document.no, og Helge Lurås, redaktør for Resett.no. Debatten utviklet seg til en pinlig affære for Trædal da han fullstendig mistet besinnelsen og med fråden rennende ut av munnviken ropte om hat og rasisme og en masse annet usammenhengende vrøvl.

Etter dette har Berglund Steen skrevet en artikkel i Dagbladet med den lett parodiske tittelen «Hvor var du da Eivind Trædal satte de norske alt-righterne på plass?«. For det første er det grunn til å trekke på smilebåndet av at Lurås og Rustad kalles for Alt Right, spesielt siden Document.no er så kosher-konservative at de kunne fått Ezra Levant til å rødme. Særlig i et land som Norge, hvor det for de fleste er revnende likegyldig hva som skjer i Israel, er det påfallende å ha en konservativ kommentator som gjør så mye for å slikke rabbinerne opp etter ryggen (for å låne et fargerikt uttrykk).

For det andre er det ingen som kan se på en slik forestilling og objektivt si at Trædal ikke så ut som han var i ferd med å få et illebefinnende. Det er tydelig at det han opplever på sosiale medier er i ferd med å drive stakkars Eivind fra konseptene. Tenk at nettroll kunne ha en slik effekt!

Det er ikke mye fra Steens artikkel som er verdt å sitere, men noe kan nevnes for – om ikke annet – å understreke hvor forutsigbare de anti-norske kreftene på ytre venstre har blitt.

Det er en legitim diskusjon hvordan man skal møte høyreradikale agitatorer. Lunkne skuldertrekk som om dette bare er debattanter på linje med alle andre, eller som om spørsmålet om hvorvidt vi befinner oss i en borgerkrig bare er enda en akademisk diskusjon, er imidlertid neppe et adekvat tilsvar.

I et demokrati skal man faktisk (i teorien) kunne ha ytterliggående meninger og få mulighet til å uttrykke dem. Jeg er ikke enig i at meningene til Lurås og Rustad er særlig ekstreme (bortsett fra Rustads patetiske knefall for Israel), men om de så var det skulle det gått an å diskutere det de sier for å finne ut om de har rett eller ikke. Å stemple enkelte meninger som uakseptable uten engang å være villig til å diskutere hva som blir sagt tyder på at du frykter det dine meningsmotstandere har å si. Og hva annen grunn kan man ha til å frykte det andre har å si enn at man innerst inne vet at de har rett? Folk som Steen og Ervin Kohn vet at de kommer til å tape debatten hvis en skikkelig høyreside får mulighet til å komme på banen. Det er grunnen til at de vil begrense hva folk skal kunne ha lov til å si. Dette er også grunnen til at Sylvi Listhaug ble tvunget til å trekke seg etter å ha sagt noe som er helt sant.

Det er simpelthen ikke med aktører som Rustad og Lurås den politiske samtalen som former samfunnet skal gå, og det er ikke her den eventuelt bryter sammen. Samtalen bryter sammen først hvis vi tillater at de som sprer frykt, fordommer og hat, får for stor innflytelse over det brede politiske spekteret av meningsbærere som er i stand til å både diskutere og krangle med hverandre uten å fantasere om borgerkrig.

Heldigvis er det ikke Antirasistisk Senter som kommer til å bestemme hva som blir sagt i Norge i tiden som kommer. Når Steen sier «de som sprer frykt, fordommer og hat» mener han selvfølgelig de som sier sannheten om innvandring og multikulturalisme. Det er forståelig at han ikke liker utviklingen og han kan prøve å hindre folk i si sannheten ved å utøve sosialt press eller ved bruk av lover mot hatytringer, men i det lange løp er det umulig. Særlig etter denne vindunderlige oppfinnelsen kalt internett som vi alle kan nyte godt av.

quote-truth-will-come-to-light-at-the-length-the-truth-will-out-william-shakespeare

Vi har allerede vunnet. Det er ingenting Antirasistisk Senter eller noen andre kan gjøre for å stoppe det som skjer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s