Leser Israels ambassadør Dagens Blest?

Israels ambassadør Raphael Schutz
Vår største allierte i Midtøsten setter virkelig pris på Norge

Min eminente medskribent skrev senest i går et innlegg om det jødiske sinn. I dag, som for å bekrefte at alt han skrev er sant, kommer Israels ambassadør med følgende utsagn:

«En industri full av løgner og ren antisemittisme er vel å forvente fra etterkommere av Quisling»

Jødene har alltid klaget over at de blir stereotypisert og generalisert. Så sier de at alle nordmenn er skyldige for det et veldig lite mindretall nordmenn har gjort? Hvis jeg hadde påpekt at historien er spekket med jødiske massemordere hadde jeg blitt kalt antisemitt. Dersom jeg hadde sagt at jøder kollektivt var ansvarlige for deres handlinger, hadde de ropt etter mitt hode. Jo, og har vi ikke hørt i årevis at det mest antisemittiske man kan gjøre er å legge skylden på alle jøder for at et lite mindretall jøder drepte Jesus?

Men ingenting av dette stopper den Israelske ambassadøren fra å drive akkurat samme type angrep mot oss. Hvorfor? Fordi ideen om en universell regel som gjelder for alle, er et nordisk/europeisk trekk. For alle andre gjelder regelen «en regel for meg og en regel for deg».

Det andre trekket den Israelske ambassadøren bekrefter er skamløsheten ved visse typer. Etter å ha sagt en viss ting i full offentlighet med tusener av vitner, benekter han det han akkurat sa:

– Jeg har aldri sagt at ALLE Nordmenn er etterkommere av Quisling, dette er heller ikke noe jeg mener, skriver han, og fortsetter:

– Fokuset i debatten burde IKKE være hva den israelske ambassadøren våget å si (Selv om det var en udiplomatisk og hard sannhet), fokuset burde være på hvor utrolig enkelt det er for norske medier å fremsette usannheter når det gjelder Israel, skriver Schutz.

Israels ambassadør Raphael Schutz - nordmenn Quisling
Ikke tro på de lyvende øynene dine, dumme nordmann

Dette er så frekt at det nesten må være ment slik. Kan det være et skuespill? Kan det være at ambassadøren har lest Dagens Blest, internalisert anklagene våre, og så begynt å spille etter den stereotypen? Vi kan ikke vite sikkert, men kilder med kunnskap om ambassadørens tenkemåte sier ja. Vi får se om dette fortsetter – les Dagens Blest hver dag og du kan finne ut.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s