Hvem drepte Jesus?

Passion of the christ - Jesus korsfestelse

Det kanskje mest komiske med kosher-konservative og kristne som kneler for allmektige Israel er at de ser ut til å glatt overse hvem som myrdet Jesus. Man kunne mistenke dem for å ha sovet i timen på søndagsskolen.

Johannes 19 13-16:

Da Pilatus hørte dette, førte han Jesus ut av borgen og satte seg på dommersetet, som stod på et sted som heter Helleplassen, på hebraisk Gebbata. Det var helaften før påske, omkring den sjette time. Pilatus sier da til jødene: «Se, her står deres konge!» Men de ropte: «Bort med ham! Korsfest ham!» «Skal jeg korsfeste deres konge?» spurte Pilatus. «Vi har ingen annen konge enn keiseren,» sa overprestene. Da overgav han Jesus til dem, for at han skulle korsfestes.

Matteus 27, 24-25:

Da Pilatus så at han ingen vei kom, og at uroen bare økte, tok han vann og vasket hendene mens mengden så på. Han sa: «Jeg er uskyldig i denne mannens blod. Dette blir deres sak.» Og hele forsamlingen svarte:
«La hans blod komme over oss og våre barn.»

Markus 15, 12-14:

Pilatus tok på ny til orde: «Hva skal jeg da gjøre med ham dere kaller jødenes konge?» «Korsfest ham!» ropte de tilbake. «Hva ondt har han da gjort?» spurte Pilatus. Men de skrek bare enda høyere: «Korsfest ham!» Og Pilatus som ville gjøre mengden til lags, gav Barabbas fri, men Jesus lot han piske og overgav ham til korsfestelse.

Lukas 23, 16-25:

…Jeg vil derfor la ham piske, og så sette ham fri.»
Da ropte de alle som en: «Bort med ham! Gi Barabbas fri!» Barabbas var en mann som satt fengslet for opptøyer i byen og for mord. Pilatus talte da igjen til dem, for han ville gjerne gi Jesus fri. Men de ropte tilbake: «Korsfest! Korsfest ham!» For tredje gang sa han til dem: «Hva ondt har han da gjort? Jeg har ikke funnet ham skyldig i noe som kan straffes med døden. Jeg lar ham piske, og så lar jeg ham fri.» Men de presset på og forlangte med høye rop at han skulle korsfestes. Og deres skrik fikk overtaket. Pilatus bestemte da at det skulle bli som de krevde. Han løslot den de bad om, han som var fengslet for opptøyer og mord. Men Jesus overgav han til det som de ville.

For meg ser det ikke ut som det er noen som helst tvil. Jødene var ansvarlig for Jesu lidelser, korsfestelse og død. Det er også derfor Mel Gibsons The Passion of the Christ ble angrepet som «antisemittisk». Ikke fordi den hadde usannheter i seg, men fordi den litt for nøyaktig gjenga det som står i Bibelen.

korsfestelse-Jesus dør på korset

Sannheten er antisemittisk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s