Trine Skei Grande tok grep om kjønnsorganene til flere menn uten tillatelse

Trine-Skei Grande sprer kjærligheten
Trine Skei Grande liker å spre kjærlighet

Vi har allerede skrevet en del om Trine Skei Grandes #MeToo-skandale og på grunn av sakens frastøtende karakter kunne det være fristende å la siste ord være sagt. Men detaljene som har kommet frem nylig er altfor grove til at vi kan la være å skrive om dem. Dette dreier seg om et medlem av den norske regjering og det norske folk må få vite hvordan dette kvinnemennesket er. Jeg vil imidlertid komme med en liten advarsel: Les kun videre hvis du ikke nettopp har spist.

Senterpartiets Ola Borten Moe har gått ut på Facebook og kommentert saken. Det var i hans bryllup at hendelsen fant sted i 2008 og han reagerer kraftig på måten Grande fremstiller det som har skjedd.

Ola Borten Moe facebook Skjermbilde
Skjermbilde av Ola Borten Moes Facebook-innlegg. Følg linken for å lese hele innlegget.

Moe er selv i slekt med den omtalte mannen og liker ikke hvordan Grande mistenkeliggjør hans versjon av saken.

Det hersker ingen tvil om de faktiske forhold. Dette handler imidlertid ikke om episoden tilbake i 2008, der skjedde det ingenting ulovlig. Men det handler om at en person som slett ikke har ønsket eller søkt oppmerksomhet om saken blir mistenkeliggjort for å fortelle sannheten av en av Norges mektigste personer gjennom Norges mektigste medier. Det er ikke greit. Det min slektning har fortalt er sant, det fortjener ikke å bli mistenkeliggjort.

Tidligere har mannen selv reagert på Grandes versjon av det som har funnet sted. Han har avvist at det var ham som var den aktive part. Detaljene som nå har kommet fram gir ham rett i det, og de gjør det lett å forstå hvorfor han har nølt med å fortelle hele historien.

Resett:

Det var en august-dag i 2008. Politikeren Ola Borten Moe skulle gifte seg, og det ble avholdt to-dagers fest like utenfor Trondheim. Til stede var det både familie og venner, samt andre politikere og journalister.

Etter middag var det fest og dans. Det ble god stemning. En kvinnelig stortingsrepresentant og nestleder i partiet Venstre på den tid var også til stede på bryllupet.

Litt utpå kvelden under bryllupet sitter den da 38 år gamle stortingsrepresentanten Trine Skei Grande på en stol og utbryter: «Æ vil ha kar!». Deretter begynner jakten på denne karen.

I et brev statsminister Erna Solberg fikk tilsendt 6. februar 2018 fra en kvinnelig gjest som var tilstede på bryllupet står det at Trine Skei Grande «gjorde tilnærmelser til» og «befølte kjønnsorganene til flere av mennene i bryllupet».

Kan ikke dette klassifiseres som overgrep? Det er i hvert fall helt sikkert at hvis det hadde vært en mann som hadde oppført seg på samme måte, ville konsekvensene ha vært umiddelbare. Han hadde blitt nødt til å trekke seg. Sannsynligvis ville han også ha stått i fare for å få et besøk av politiet.

Resett har snakket med tre av mennene det gjaldt.

Alle tre beretter om det samme. Skei Grande tok grep om kjønnsorganene deres, det skjedde uten forvarsel, uten forutgående invitasjon eller «flørt» fra mennenes side, og uten av det ble utvekslet et ord på forhånd. Tilnærmelsene kom mot de som «kom i hennes omkrets», som en mann beskriver det. Den yngste av de Resett har snakket med var 17 år da det skjedde, mens den eldste var midt i trettiårene.

Man trenger bare å kaste et blikk på tøse-Trine for å forstå oppførselen hennes. Kun en kombinasjon av enorme mengder alkohol og ekstrem aggressivitet fra hennes side kan få en stakkars mann til å føle seg overveldet nok til ikke å avvise hennes tilnærmelser. Hvis Trine ikke er utrolig pågående, får hun seg aldri noe.

Metoo-Grande-Trine-Skei
Hun blokkerer veien din videre og ser på deg med dette uttrykket. Hva gjør du?

Omsider møtte hun på denne stakkars 17-åringen og fortsatte med samme type oppførsel.

Men på dansegulvet fikk hun kontakt med en enda yngre gutt. Det var broren til 21-åringen. De to brødrene var alene på bryllupet fordi foreldrene hadde prioritert et annet bryllup som var samme dag. Guttene er i slekt med brudgommen, Ola Borten Moe.

Trine Skei Grande begynte å beføle gutten i skrittet. Han var da 17 år gammel og hadde drukket en god del alkohol. Han sier til Resett at «det ble nok slik at jeg skulle tøffe meg for de andre, så jeg lot henne holde på.»

store mengder alkohol
Anonyme kilder har for Dagens Blest avslørt mengden alkohol som skulle til

Den nå 26 år gamle mannen forteller hva som deretter skjedde:

– Vi gikk sammen ned bak et hus og ut i en åkerkant og hadde sex. Hun tilbød seg å ta meg med til der hun bodde i byen for å vise meg hva hun virkelig kunne.

Gutten kan takke Gud, Jesus og Maria for at han ble spart for en slik opplevelse. Det er ingen tvil om det som faktisk skjedde var traumatiserende nok uten at han ble tvunget til å se og oppleve Trine Skei Grande i all hennes prakt.

Etter hvert lurte den eldre broren på hvor han er og ringer ham.

Da den yngste broren hørte at det ringte, tok han opp mobiltelefonen og svarte sin bror. 17-åringen var da fortsatt sammen med Skei Grande i åkeren.

– Da gikk det opp for meg at dette var helt feil, rett og slett sykt, forteller han Resett. – Jeg hadde på meg buksa og løp rett opp til selskapet igjen i håp om at ingen skjønte hva som hadde skjedd. Men da min bror og søskenbarn konfronterte meg med det fikk jeg en reaksjon, og begynte å gråte.

Den eldste broren bekrefter til Resett at 17-åringen var fortvilet og at han gråt. Broren bruker uttrykket «skrek».

skrikende mann

Og hvem kan klandre ham? Mange har vel hatt den følelsen når de våkner opp etter en helg med hard drikking og kaster et blikk på det som ligger der ved siden av seg. Plutselig blir man fylt med skrekk og gjør sitt ytterste for å unnslippe, om det så innebærer å hoppe ut av vinduet i et annenetasjes bygg.

Mediene har hittil skjermet Trine tilstrekkelig til at hun har sluppet unna konsekvensene av sine handlinger, men disse groteske detaljene som nå kommer fram gjør at det virker svært lite sannsynlig at hun fortsetter som minister særlig lenge. Ærlig talt hører hun hjemme i fengsel, ikke bare for å være en klåfingret overgriper, men først og fremst fordi hun er kriminelt lite attraktiv.

Vil mediene drøye med å gi detaljene i saken eller vil de være mer ærlige denne gangen? Det gjenstår å se.

Uansett, det var morsomt så lenge det varte, Trine.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s