Aftenposten: Nordmenn ER Quislings barn

Vidkun Quisling andre verdenskrig.jpg

Noen er kanskje overrasket over slike uttalelser fra en av Norges største aviser, men selv er jeg godt kjent med at mange av de verste landsforræderne er å finne i pressen. I en artikkel med tittelen «Jo, vi er Quislings barn» skriver Eirik Eiglad at vi er kollektivt ansvarlig for det som skjedde, til tross for at han i innledningen sier at ingen i dagens Norge er direkte ansvarlig for «jødeutryddelsen». Hvem har lært deg denne talmudiske retorikken, Eirik?

Ingen i dagens Norge har direkte skyld i jødeforfølgelsene. Men vi tilhører den kulturen som muliggjorde tilintetgjørelsen av de europeiske jødene.

Hvorfor er det så mange av dem igjen når de angivelig ble tilintetgjort? Svært så ineffektive tyskerne var hvis de virkelig hadde som mål å bli kvitt alle jødene. Utsagn som de Eirik kommer med er et uttrykk for den kollektive skylden som europeere har blitt overbevist om at vi har for andre verdenskrig og er grunnen til at nasjonalisme demoniseres i europeiske land, men ikke i Israel. På grunn av de seks millionene (aldri glem!), har jødene rett til sin etnostat mens fokus på å bevare Europa er begynnelsen på det «neste» Shoah.

Kirkeledere som i dag fornekter Israels rett til å eksistere, har ikke tatt oppgjør med Martin Luthers jødehat. Polakker som fraskriver seg ansvaret for landets dødsleire, har ikke tatt et oppgjør med polsk antisemittisme. Kommunister som krever Israels undergang, har ikke tatt et oppgjør med Stalins antisionisme. Vi er barn av tradisjoner og vi er barn av ideologier.

Mange ulike grupper som mislikte jødene ser det ut til. Det kan virkelig få deg til å lure. Selvfølgelig nevner ikke forfatteren med et ord at jøder var sterkt overrepresentert blant kommunistene, inkludert blant de verste sovjetiske massemorderne.

I motsetning til Schutz mener jeg at alle nordmenn er Quislings barn, men jeg mener samtidig at dette er helt uproblematisk. Så lenge vi er oss denne antisemittiske arven bevisst, kan den bare styrke vår selvinnsikt og hjelpe oss til å ta ansvar for tidligere generasjoners ondskap og dårskap.

Jeg har ikke funnet mye informasjon om artikkelforfatteren, men det skulle ikke forundre meg det minste om navnet hans gir mer gjenlyd enn klokkene i Notre Dame. Selvfølgelig kan han være en selvhatende nordmann, i så fall er dette et nivå av hjernevask jeg aldri tidligere har vært i kontakt med.

I begge tilfeller krever Dagens Blest, på vegne av det norske folk, at Aftenposten umiddelbart trykker en unnskyldning for disse groteske uttalelsene og at denne nesevise skribenten deporteres til Sibir.

Holocaust-narrativet brukes stadig mot europeere som et pressmiddel og derfor er det verdt å se nøye på hva som faktisk har blitt sagt om denne historiske hendelsen. Hva har skjedd og hva er overdrevet?

Og hvor godtroende må man egentlig være for å tro på historiene om lampeskjermer, såpe, pedaldrevne skalleknusemaskiner og mye av det andre som har blitt fortalt?hitler-thats-where-youre-right-kiddo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s