Sosialistisk Venstreparti syns kjønnslemlestelse av små barn er helt greit

brit milah

Det er alltid spennende å se hvilken side av kosher-smørbrødet som greier å kysse Shlomos føtter med størst entusiasme og overbevisning. For selv om venstresiden enkelte ganger kan slå til med knallhard retorikk mot Israel, er dette først og fremst fordi de ser på jødene som hvite mennesker som undertrykker de stakkars brune palestinerne. Når det gjelder andre ting, som for eksempel omskjæring, er venstresiden akkurat like patetiske som de kosher-konservative.

Utrop:

SVs landsstyre skal denne helgen ta stilling til et forslag om å innføre aldersgrense for omskjæring av gutter. Jeg vil sterkt fraråde SVs landsstyre å gjøre et slikt vedtak.

Begrunnelsen for forslaget er at barns rettigheter må veie tyngre enn foreldrenes religiøse overbevisning. Jeg har ingen problemer med å være enig i det prinsippet. Men er spørsmålet om omskjæring av gutter så enkelt?

Ja, det er så enkelt. Omskjæring er en barbarisk skikk som gjøres av barbariske folkeslag. Enkelt og greit. Det bør forbys over hele verden, inkludert i Israel.

Er det faktisk slik at barns rettigheter i dag krenkes, fordi vi i Norge – som alle andre – tillater omskjæring av gutter? Det må jo i så fall bety at et overveldende flertallet av norske muslimer og jøder som selv er omskjært – og tilsvarende i resten av verden –, mener at deres rettigheter ble fratatt dem da de ble omskjært.

Det at de selv mener at det ikke er en skikk som tilhører steinalderen er av mindre betydning da mange av disse menneskene selv hører hjemme i steinalderen. Hvis en azteker syns at det å skjære ut hjertet til noen er en grei utøvelse av hans religion, ville det få Snorre Valen til å anse dette som sivilisert oppførsel?

Tvert i mot er Det Mosaiske Trossamfunn klokkeklare på at organisert jødisk liv i Norge i praksis blir umulig om vi skulle avskaffe den offentlige regien vi i dag har på omskjæring, og heller innføre en aldersgrense.

Valen mener virkelig at dette er en ulempe? Jeg ser kun fordeler med å innføre et totalforbud mot omskjæring. Det at Ervin Kohn gråter sine modige tårer bare ved tanken på et slikt forslag er en ganske behagelig bonus.

Den norske majoriteten kan så klart, om den vil, bare se bort fra at minoriteten ikke selv føler seg som ofre, og likevel innføre en slik lov.

Helt enig, Snorre. Vi kan og vi bør.

Videre stiller SVeren – som ser ut til å skjønne selv at han ikke har majoriteten med seg – noen spørsmål han mener må besvares før man kan innføre slike «dramatiske» nye regler.

Skal brudd på denne aldersgrensen straffes?

Uten tvil. Deportasjoner virker passende. Eller 15 år i fengsel og deretter deportasjon. Såpass fleksibel kan jeg være.

Skal vi bruke norsk politi mot norske jøder som ivaretar en skikk som alltid har vært fulgt, og som tillates i hele resten av verden?

Jeg liker retningen dette går i. Svaret er et entusiastisk JA!

Dette er ikke et teoretisk eller polemisk spørsmål. Det er tvert i mot noe en må ha avklart før en innfører nye og strengere lover enn de som gjelder i land vi vanligvis sammenligner oss med i menneskerettighetsspørsmål.

Så du mener det er en menneskerett å få lov til å kjønnslemleste små spedbarn, Snorre? Jeg hadde virkelig trodd at SV skulle bry seg litt mer om forsvarsløse små babyer enn dette. Jeg er rystet over Valens totale mangel på medfølelse for de små barnas lidelser. Han bør virkelig skamme seg!

circumstraint

Tenk om kristne ville kutte av øreflippen til et spedbarn fordi «deres religion sier det». Ville SV ha akseptert dette?

Den jødiske skikken med omskjæring framstilles jevnlig som en form for bestialitet, en beskrivelse som ytterst få, om overhodet noen, norske jøder vil kjenne seg det minste igjen i. 

Hvem bryr seg? Hva de kjenner seg igjen i er omtrent like viktig som hva Ulrikke Falch synes om politikk.

Det var delte meninger i kommentarfeltet, blant annet var det en som kom med rasjonaliseringer av svært tvilsom karakter. Heldigvis var det noen som fortalte denne nevrotikeren hvor skapet skal stå.

utrop omskjæring kommentar
Helt sivilisert. Mener denne mannen kanskje at det å suge blodet fra et spedbarn som nettopp har blitt omskjært også er sivilisert?

Omskjæring bør forbys.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s