Facebook-moderatorer trenger alkohol og valium for å takle hatefulle ytringer

lege skriver resept på to testikler

Vi vet fra tidligere at danskene er hardbarka shitpostere. Nå viser det seg at også andre europeere er svært begavede når det gjelder å krenke følelsene til minoriteter på internett. I Nederland er ytringene så hatefulle at Facebook-moderatorer bedriver selvmedisinering for å ikke bryte sammen. Hatten av for Nederland!

NLTimes:

Dutch Facebook users provide a remarkably large stream of posts containing hate, racism, an wishes for someone to get a disease like cancer.

«Jeg håper du dør av kreft, din helvetes neger. Faktisk håper jeg mora di dør av kreft også!»

The newspaper based its report on an anonymous interview with a Dutch man who worked for Facebook as moderator in Berlin last year, leaked emails, internal documents, and a colleague who supported his story. A Dutch team, which varies from five to eight people, works as Facebook moderators in Berlin.

Er det bare jeg som synes det er veldig festlig at disse nederlandske moderatorne får sammenbrudd på grunn av hatprat mens de befinner seg i POZ-hovedstaden Berlin?

Everyday the Dutch team receives around 8 thousand reports about Dutch Facebook posts containing discrimination, racism and hate, among other things. This number increases significantly around events like the Sinterklaas celebration, elections and demonstrations by anti-Islam party PVV, according to the newspaper. The Dutch moderator told the newspaper that he and his colleagues use medicine and alcohol so they can handle the vicious content in the posts they see.

Hitler laughing multiple shots

Det er sånn det gjøres, folkens. Jeg har selv snakket med nederlendere på internett og kan bekrefte at de er over gjennomsnittet fornærmende uansett hva de sier. Å få moderatorer til å drikke på jobb for å komme gjennom dagen er en prestasjon det virkelig står respekt av. Det er nesten så jeg angrer på at jeg ikke har sett meg ut en karriere hos Facebook eller lignende sosiale medier. Jeg er som født til å moderere ytringer på internett. Hvis Facebook ser etter ansatte som smiler gjennom hele arbeidsdagen, er det bare å ta kontakt.

Jeg syns nordmenn må ha et mål om å oppnå det samme. Jeg ser en del rasistisk boomerposting, og det varmer mitt hatefulle hjerte, men det er tydelig at vi kan gjøre mye mer for å drive Facebook-ansatte til flaska. Standarden er satt og vi er nødt til å følge opp.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s