Israels ambassadør om Quisling-uttalelsen: Det var «bare en metafor»

Israels ambassadør Raphael Schutz

Vår favorittdiplomat er igjen i medienes søkelys, nå med en påstand om at hans uttalelse om nordmenn som etterkommere av Quisling kun var «ment som en metafor». Du kjøper vel den, goy? Dette er virkelig en stilstudie i chutzpah og hvordan en jøde ber om «unnskyldning». Nivået av skamløshet er så høyt at man knapt kan tro sine egne øyne og ører. La meg igjen vise et skjermbilde av uttalelsen det her er snakk om.

Israels ambassadør Raphael Schutz - nordmenn Quisling

Det verste i uttalelsen ligger naturligvis i implikasjonen av det han sier. Det å si at dette er å forvente fra «en etterkommer av Quisling» antyder – til tross for ambassadørens protester – at alle nordmenn er etterkommere av Quisling og at Raphael Schutz kommer til å angripe deg som nordmann på bakgrunn av dette hvis du sier noe han ikke liker. Han angriper alle nordmenn som moralsk defekte på grunn av det en nordmann har gjort for over 70 år siden.

Schutz trenger ikke å eksplisitt si at alle nordmenn er etterkommere av Quisling for å mene nettopp det. Jeg har sett noen prøve seg med denne bortforklaringen, men nordmenn er ikke dumme. Vi er i stand til å skjønne hva den israelske ambassadøren mener med sin uttalelse. Likevel velger han å late som vi er gjeng med sauer som ikke er i stand til å ta et skjermbilde av hans innlegg og legge det ut sånn at alle kan se det.

Aftenposten:

I min Facebook-kommentar definerte jeg en person som en etterkommer av Quisling for å hevde at Israel er en illegitim stat, fornekte vår rett til å eksistere og sammenligne Israel med Nazi-Tyskland. Dette mente jeg naturligvis metaforisk. Mediene og andre har ignorert dette aspektet av historien.

Med andre ord, hvis du kommer med legitim kritikk av Israel, kommer jeg til å kalle deg en etterkommer av Quisling. Å si i ettertid at det var ment metaforisk er helt komisk i sin frekkhet og sin uærlighet, men jeg setter likevel pris på at Schutz gjør det på denne måten istedenfor å være en diplomatisk diplomat. Det er ofte en god idé å gå på offensiven, men når man virkelig har tråkket i salaten på denne måten, vil det få deg til å se ut som en enda større idiot enn du gjorde i utgangspunktet. Derfor må jeg rette en stor takk til Schutz for hans bidrag til å oppildne kontrasemittismen blant nordmenn. Du er sannelig vår største allierte, Raphael.

Poenget er at det å sammenligne Israel med Nazi-Tyskland, hevde at vi er blodtørstige og benekte lovligheten av statens eksistens, ikke faller i kategorien «kritikk».

Disse og lignende løgner er ikke noe annet enn en moderne versjon av den europeiske middelalderens blodanklager der jøder ble beskyldt for å forgifte brønner og drepe kristne barn for religiøse formål.

Hvorfor må han trekke inn påstander om noe som skjedde eller ikke skjedde for mange hundre år siden? Hva jøder har blitt anklaget for tidligere beviser vel ikke deres uskyld i denne saken? Og gitt det andre jeg vet om disse menneskene, skulle det ikke forundre meg det minste om dette faktisk har skjedd også. Jøden protesterer virkelig for meget syns jeg.

jewishritualm-618x412

Det å trekke det inn for å tilbakevise kritikk mot Israel i dag er uansett absurd. Hvorfor denne besettelsen med å snakke om ting som angivelig ikke har skjedd for lenge siden?

Schutz fortsetter videre i samme spor.

Jeg opplevde at mange brukte feiltolkningen av min Facebook-kommentar som et nyttig verktøy for å omgå ett av mine sentrale poenger, nemlig i hvilken grad Quisling og hans tilhengere er en integrert del av norsk historie og hva det burde ha å si for den lokale debatten rundt israelsk politikk.

Dette er igjen å antyde at dagens nordmenn er ansvarlig for det som har skjedd i fortiden og at vi derfor ikke har rett til å kritisere Israel i dag. Igjen, jeg beundrer til en viss grad chutzpahen, men han skaffer seg neppe mange tilhengere blant nordmenn med denne typen oppførsel.

Steinfeld poengterer at Quisling ble henrettet. Samtidig var det lokale kollaboratør som unngikk straff, og det var flere som sluttet seg til SS enn motstandsbevegelsen.

Mange innså at kommunismen var en mye større trussel enn nasjonalsosialismen. Dette er åpenbart for alle som faktisk har lest litt historie.

Det er et historisk faktum at jøder ble forfulgt i århundrer i Europa. Det er et historisk faktum at det var den europeiske sivilisasjonen som skapte kulminasjonen av denne forfølgelsen: Holocaust.

Hvorfor har de blitt forfulgt i århundrer i Europa? Fordi alle andre er så slemme mens jødene er helt uskyldige? Og siden du holder europeere – inkludert nordmenn – kollektivt ansvarlige for Holocaust, kanskje vi skal holde dere kollektivt ansvarlige for kommunismens forbrytelser?

Jewish mass murderer Lazar

Ambassadør Schultz antyder med sin uttalelse at nordmenn er moralsk defekte og han bør derfor gi det norske folk en uforbeholden unnskyldning. I tillegg bør han be hele verden om unnskyldning for sitt folks rolle i kommunismens grusomheter.

En dag vil kanskje en slik unnskyldning få stor betydning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s