Feite tøsers selvbedrag

Amy Schumer feit

Amy Schumer er et av de menneskene som er så heldig å være akkurat like stygg på utsiden som på innsiden. I filmen «I Feel Pretty» prøver (((Hollywood))) å lure kvinner til å tro at de kan se ut som et fullstendig takras uten at det går utover deres mulighet til å tiltrekke seg en mann. NRKs anmelder syns imidlertid at Amy Schumer ikke er feit nok til å passe i rollen som en overvektig kvinne som har mistet fullstendig kontakt med virkeligheten. Jeg vil derimot påstå at hun passer perfekt i rollen. På mange måter spiller hun faktisk seg selv.

P3:

Amy Schumer retter et komisk fokus mot slankepress og kroppshysteri i I Feel Pretty. Filmen forsøker å formidle at skjønnhet kommer innenfra på en morsom måte, men etterlater et inntrykk av at det motsatte egentlig er tilfelle.

Utseende teller for hvor attraktiv en person vurderes å være og det har spesielt stor betydning for kvinner. Selvtillit er en viktig faktor først og fremst for menn. En kvinne som ser ut som Amy Schumer kan ha all verdens selvtillit uten at det gjør den minste forskjell.

Ett av problemene er at Amy Schumer ikke går langt nok i sin skildring av overvekt. Figuren hennes har nemlig en kroppsfasong som mange vil regne som normal. Litt kraftig, ja vel, men helt vanlig.

P3s anmelder vil tydeligvis ha noen som er enda mer frastøtende enn Amy Schumer. Unner du virkelig kinopublikummet en så ubehagelig opplevelse, Birger Vestmo? Det må da være ille nok å lide seg gjennom Schumers «komedie». Å gå inn for å gjøre det verre er å leke med skjebnen, spør du meg. Og det at hun ikke er fæl nok er kritikk jeg aldri trodde jeg skulle se skrevet noe sted.

Det humorverdenen trenger mer av er naturligvis vagina-vitser og flere feite tøser som snakker om sex på den mest vulgære måte. De som påstår noe annet er hjernevasket av et kvinnehatende og prippent patriarki. Jævla mannssjåvinister!

Amy Schumer er en dyktig komiker, og går fryktløst inn i rollen med alt hun har. Renee fremstår som en ekte hverdagshelt som enhver kan føle med, le av og humre med gjennom hennes bekymringsløse vei over ulike hindre og utfordringer.

Det eneste hun er dyktig til er å inspirere kvinner til å oppføre seg på en mer og mer motbydelig måte. Hun er på mange vis personifiseringen av den moderne kvinnen. Feit, promiskuøs, vulgær og generelt frastøtende. Og det å skylde på troll kommer ikke til å endre på det faktum at hun er fullstendig talentløs.

Problemet med filmen er det øvrige persongalleriets reaksjoner på Renees tilstedeværelse. Man skal altså rynke på nesen over en kvinne som våger å vise seg frem uten å være sylslank.

Amy Schumer Birger Vestmo.jpg
Birger Vestmos definisjon på «ikke sylslank»

Hvem står bak dette makkverket spør kanskje leseren?

Regissørene Abby Kohn og Marc Silverstein er i det minste helt åpne om båndet til den overlegent bedre Tom Hanks-filmen Big (1988), som også handler om å få et ønske om kroppslige forandringer oppfylt, men foretrekkes på hvilken som helst dag foran denne.

Hva!? Så de som prøver å få kvinner til å være feite og å oppføre seg på det mest frastøtende vis for å videre undergrave forholdet mellom kjønnene er ikke av europeisk herkomst? Forestill deg mitt sjokk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s