Minst 60 palestinere drept av israelske styrker

israel og palestina

Ny oppdatering: Tallet har steget ytterligere til 60 døde ifølge CNN og kommer sannsynligvis til å bli enda høyere etter hvert som sårede dør av skadene sine. En morsom uttalelse fra Nikki Haley i forbindelse med dødsfallene.

«I ask my colleagues here in the Security Council, who among us would accept this type of activity on your border? No one would,» Haley said. «No country in this chamber would act with more restraint than Israel has. In fact, the records of several countries here today suggest they would be much less restrained.»

Tror du virkelig det, Nimrata? Kunne USA skutt de innvaderende hordene fra Sør-Amerika? I så fall, hvorfor gjøres det ikke? Det er bare ett land som kan slippe unna med dette og det er Israel.

Oppdatering: The Guardian melder at antallet døde i forbindelse med protestene har steget til 52. I tillegg har minst 1200 palestinere blitt såret. Det er jo en ganske høy score for Israel.

Opprinnelig artikkel følger.

I dag flyttes USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem etter at president Donald Trump bestemte seg for å anerkjenne Jerusalem som Israels hovedstad. Massive opptøyer har funnet sted og så langt i dag er 37 mennesker omkommet.

Fox News:

At least three of the 37 Palestinians reportedly killed Monday in clashes ahead of the Jerusalem opening of the U.S. Embassy to Israel were “armed terrorists” caught trying to plant a bomb near the border fence in Gaza, Israel’s military said.

Ingen tvil om at det finnes terrorister blant palestinerne, mange av dem er tross alt muslimer. Men jeg tror en «humanitær» inngripen kunne ha funnet sted hvis det var et vestlig land som behandlet en minoritet i sitt eget land eller borgere i nabolandet på denne måten. Noen ganger er det greit å være Israel. Da kan man bruke Holocaust som en unnskyldning til å slippe unna med mye mer enn et vestlig land noen gang kunne gjort.

Israel gaza palestina holocaust

Protestene kommer til å fortsette og dødstallene mest sannsynlig til å stige.

Israel says more than 35,000 protesters have amassed at a dozen locations along the security fence, and the death toll in Monday’s confrontation is the highest in Gaza since a cross-border standoff between the militant group Hamas and the Jewish state began in 2014, according to the Associated Press.

Det er verdt å påpeke at Israel fikk et land der det allerede bodde mennesker for å gjøre opp for gasskamre og lampeskjermer. Men noe sier meg at tålmodigheten blant folk er i ferd med å renne ut og at Israel kommer til å ha vanskeligere med å slippe unna med denne type oppførsel ved bare å trekke fram Holocaust-kortet. De presses fra begge sider av det politiske spekteret og akkurat det kan jeg kun se på som positivt.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s