Voldsforsker bekrefter: Lysglimt sa intet galt!

Husker du hva som skjedde for et år siden?

I det tilfelle er du et politisk unikum. Det er svært sjelden, dessverre. Dersom folk flest hadde det, hadde de fått med seg at Lysglimts kontroversielle uttalelse for ca. 10 måneder siden nettopp ble bekreftet som sann. Påstanden var:

Oslo/Norge tillater at vi inviterer negroid rapkultur, og vi får negroid skytekultur med på kjøpet. Og folk er overrasket

Han ble kritisert, selvfølgelig, kalt en fascistisk klovn og annet.

B A S E R T kattedame kommer til Lysglimts redning

I dag derimot er situasjonen en annen:

– Det Trine Skei Grande sier, stemmer ikke med forskningen. Det er godt dokumentert at ungdom kan bli negativt påvirket av gangster-rap, sier Bjørnebekk til Dagsavisen.

[…]

Bjørnebekk, som jobber ved Politihøgskolens forskningsavdeling, er imidlertid klokkeklar i sin dom: Det er Bøhler som har rett.

– I trøblete grupper som er fascinert av vold, ser man eksempler på at de ser disse gangster-rap-videoene om igjen og om igjen. Det kan gi automatiske tanker og bevegelser som de tar i bruk, for eksempel hvis det er noen kampsportbevegelser i videoene.

Så. Lysglimt hadde altså rett i at gangstarap kunne utløse vold. Eller var det bruken av «negroide» de reagerte på? Benekter de at gansta-rap er i hovedsak negroid? Eller benekter de at det er et legitim begrep?

rick-ross-hatersjpg
Ikke akkurat fra Telemark

Jeg ville tippe det siste egentlig. Venstresidefolk flest er gammeldagse og bakstreverske og tror på 70-talls sosialantropologi (overtro). De forstår ikke at negroid brukes som et legitimt vitenskapelig begrep, f. eks. i denne vitenskapelige artikkelen.

Hvis mediene var opptatt av raushet og rettferdighet hadde de gitt Lysglimt full oppreisning og dementert sine tidligere kritikker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s