Nordmenn er best, knel for herrefolket

Norge Gud

Dette kommer vel neppe som noen overraskelse, men fasiten er i hvert fall her. Nordmenn er verdens beste folk. Ifølge hvem? Ifølge oss selv naturligvis. En studie viser at Norge, som eneste vesteuropeiske land, har et flertall som sier vår kultur er bedre enn andres. Nå, før noen anklager meg for clickbait (Gud forby!): kulturen springer ut i fra folket og hver gang noen sier at deres kultur er best mener de egentlig at folket er det, selv de som kanskje ikke er klar over implikasjonen. Ser ut som jeg faktisk er enig med venstresiden bare på et helt annet grunnlag.

NRK:

«Folket vårt er ikke perfekt, men og vi har en kultur som er bedre enn andre» er oppfatningen som går igjen blant nordmenn.

Det viser en ny undersøkelse gjort av amerikanske Pew Research Center, hvor 58 prosent av nordmennene sa seg helt eller hovedsakelig enig i utsagnet, skriver Vårt Land.

Norge er dermed det eneste landet der over halvparten av befolkningen har den oppfatningen.

Knel for overmenneskene, resten av verden! Bøy dere i støvet. Herrefolket er her. Nordmenns iboende overlegenhet kommer fram nok en gang. Dette er nesten like tilfredsstillende som skisesongen hvor vi gang på gang banker svenskene og alle andre ned i støvlene.

Norge maleri

Noen er imidlertid ikke fornøyde.

– Tallene reflekterer en utbredt norsk selvgodhet, som har styrket seg etter at Norge er blitt et absurd rikt land, mener professor Thomas Hylland Eriksen ved Universitetet i Oslo.

Det eneste jeg er overrasket over er at denne fjotten ikke har bukket under for kreft. Det må da være mer du kan gjøre her, keiser av alle sykdommer? Å spare Thomas Hylland Eriksen virker absurd med tanke på alle de gode menneskene som faktisk må bøte med livet hvert eneste år.

I nabolandet vårt mener kun én av fire at svensk kultur er best. Sveits, det eneste andre landet i undersøkelsen som ikke er med i EU, er nærmest Norge med 50 prosent.

Vi spøker mye med svenskene, men naturligvis burde dette være mye høyere. Svenskene er flotte mennesker, nesten like bra som nordmenn. Tydeligvis kan de ta etter vårt eksempel ikke bare i skisporet, men også når det gjelder kunsten å elske seg selv.

Å være herrefolket medfører selvfølgelig mye ansvar, men jeg vil på vegne av nordmenn si at vi føler oss komfortable med dette og at vi gjerne vil lære bort til våre broderfolk hvordan det gjøres. Dere trenger bare å spørre.

Norgesvelde

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s