Afrikaner med norsk pass: Nordmenn må integrere seg bedre (i Norge!)

somali-khat

Det er en kjensgjerning at afrikanere er dumme som tømmerstokker. Men som den artikkelen jeg kommer til å sitere viser, tar de igjen det de mangler i intelligens med ren, skamløs frekkhet. En afrikaner som nettopp har tatt steget av båten over Middelhavet sier at det er nordmenn som burde integreres. Hører du det? Det er deg det er noe galt med når disse «menneskene» kommer inn i landet ditt og voldtar døtrene dine.

ABC Nyheter:

I de senere år har det politiske klimaet i Vesten sett en fremvekst av hat og fremmedfrykt. Dette så vi kanskje klarest i USA, og bølgen av det såkalte «alt-right» som har fulgt etter presidentvalget, men vi ser det også i de semi-fascistiske partiene som begynner å få oppslutning her i Europa. Høyrepopulisme og en noe betent debatt har fulgt den syriske utvandringen, og mange også her i Norge tenker stadig mer på innvandring- og integreringspolitikken vår.

Denne politikken er ikke din, Abdul. Du er en uvelkommen gjest som på et eller annet tidspunkt kommer til å forlate Norge. Og motreaksjonen som du beskriver er helt naturlig. Trodde du virkelig vi skulle bare akseptere dette uten noen som helst kamp? Ikke få meg til å le.

White people fight back

Tålmodigheten vår testes stadig. Hvor mye lenger har dere lyst til å strekke den?

Det har nærmest blitt et mantra i visse miljøer. Å klage over hvor dårlig det faktisk går med integreringen har for noen partier blitt en grunnstein i deres politikk. Det er ikke mangel på kritiske ord rettet mot og om «våre nye landsmenn»

Integreringen er dårlig fordi disse aldri kommer til å integreres. Selvfølgelig virker noen av dem «norskere» enn andre, men disse utgjør en liten minoritet. Og om det så var slik at flertallet «integrerer» seg, ville jeg ikke at landet mitt plutselig skulle se ut som en blanding av Afrika og Midtøsten. Bare det estetiske ved dette burde være nok til å be disse snylterne pakke sakene sine umiddelbart. Men la meg nok en gang påpeke at nasjonen Norge er basert på folket nordmenn. Hvis man fjerner folket, vil nasjonen opphøre å eksistere.

Det er ikke mulig å vokse opp og leve i Norge uten å legge merke til noen av de mer kritikkverdige sidene ved norsk kultur.

Trenger jeg virkelig å si hva løsningen til dette problemet er? Greit, det kan oppsummeres med ett ord: Flybillett.

At vi har litt jantelov her til lands er det nok få som betviler. Det er ikke så pent å forsøke å skille seg ut, fordi det kan gi inntrykk av at en tror en er bedre enn alle andre.

Ingen tror at dere er bedre enn nordmenn, bortsett fra muligens de av dere som er enda dummere enn gjennomsnittet. Vi liker dere ikke fordi dere er annerledes, det er helt riktig. Men dette har ingenting å gjøre med et mindreverdskompleks slik Abdul antyder. Faktisk vil jeg si at hele artikkelen får det til å se ut som Achmed projiserer sitt sinne over å ikke ha blitt akseptert over på nordmenn og mener at vi er ansvarlige for hans mangler. Oisann! Jeg føler meg nesten litt jødisk her jeg sitter og driver med lenestolpsykologi. Jeg tror jeg setter strek der før jeg begynner å undergrave min egen nasjon.

Det er vanskelig å endre ens kulturelle og religiøse verdier. Det er urimelig å forvente at dette er ting som vil endres så fort noen bosetter seg i landet. Ja, det kan også stilles spørsmål ved hvor rimelig det er å forvente at slike religiøse og kulturelle tradisjoner blir forlatt i det hele tatt – det kan godt være at barn av innvandrere vil ønske å holde fast ved disse, og aldri forlater dem. Dette er noe vi faktisk ser ofte; barn født inn i et samfunn hvor de er en kulturell eller etnisk minoritet, vil ofte føle enda sterkere tilknytning til denne annerledesheten.

Se på det! Vi er faktisk enige om noe. Og når det gjelder hva vi gjør med det.

First_Flight_to_MOG-1

Dette er ikke forferdelig komplisert.

Antakelsen om at de norskfødte generasjonene vil bli helassimilerte har noen etnosentriske undertoner.

Nei, den er basert på premisset at alle mennesker er fullstendig like bortsett fra overflatiske trekk som hudfarge, øyefarge osv. Men naturligvis er ikke dette tilfellet. Er det ikke ganske naivt å tro at evolusjonen bare påvirker ytre trekk, men ingenting under overflaten? Hvorfor skulle ikke mennesker som bor i forskjellige omgivelser tilpasse seg til sitt miljø og dermed bli (genetisk) ulike?

Race is real - world map

Kun tilfeldigheter naturligvis. Absolutt ingen sammenheng overhodet.

Hvis en slik antakelse ligger til grunn for norsk integreringspolitikk, vil en stor del av innvandrerbefolkningen aldri bli ansett for å være del av Norge – på tross av at de er bidragsytere på linje med alle andre.

Dere blir aldri norske, det er helt riktig. Når det gjelder å bidra på lik linje med alle andre. Vel…

Seks av ti afrikanske innvandrere ikke i jobb

Det er et problem når den offentlige diskursen behander slik annerledeshet som noe unorsk, som om hva som er norsk aldri lar seg endre.

Og hvem er du til å si hva nordmenn skal mene om hva som er norsk? Vi har ingen planer om å endre Norge slik at du skal føle deg hjemme. At en afrikaner i det hele tatt får lov til å si dette i en norsk avis er ganske utrolig. I sunnere tider vet vi alle hva som hadde skjedd. En dag skal vi komme tilbake dit hvor vår nasjonale selvfølelse gjør at vi ikke aksepterer denne type frekkhet fra en somalier med norsk pass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s