Kvinne behandlet som mann. NRK erklærer nasjonal unntakstilstand

OK, så det synes at en kvinne har hatt en dårlig date nylig. Mannen som inviterte henne inviterte andre kvinner samtidig, hadde kameratene sine med, og drakk seg drita. Ikke en gentleman.

Men det merkverdige er at NRK tar det opp i nettavisen sin. Altså ser på det som nyhetsverdig. Dette er rart, for nær alle menn som dater har opplevd å bli dårlig behandlet av daten sin og det i nesten industriell skala. Dersom man skal fremme sutrehistorier om dating ville det vært mye lettere å få tak i en fra menn, enn fra kvinner. Men likevel er det dette de velger å sette på forsiden av en av Norges største nettaviser. Journalisten bryr seg også med å jage ned mannen og stille ham til ansvar for sine grusomme handlinger, og kvinnens handling der hun helte en kanne vann på mannen fremstilles som helt forståelig.

kvinne
NRK-journalist reagerer på dating-historie

Hvis vi hadde levd i et tradisjonelt samfunn hadde jeg ikke hatt noe imot dette. Tradisjonelt skal kvinnene være kvinnelige, skjøre, må behandles godt og være passive etc., mens mennene er de som prøver å imponere kvinnene gjennom å behandle dem godt og fremstå som sterke. Kvinnelige utageringer og hysteri blir da betraktet som mindre viktige enn mannlige, nettopp fordi de er skjørere.

I dag derimot skal kvinner og menn visstnok være de samme og behandles likt. Hvis det er tilfellet, hvorfor får denne kvinnen så mye sympati? Det er menn som har blitt behandlet minst like ille på date, men dersom de hadde helt vann på daten sin hadde de blitt arrestert og kvinnen – som hadde behandlet mannen dårlig – hadde blitt fremsatt som offer og vi hadde hatt en nasjonal samtale om kvinnehat.

Jeg har ikke noe imot jenta som er omtalt i artikkelen – hun hadde en dårlig opplevelse og snakket ut om den. Men dette viser bare at samfunnet vårt setter kvinner i høysetet: De får fordelen av å bli behandlet som kvinner når det er en fordel og som menn når det er det som gir en fordel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s