Norgesrekordholder i bollespising Erna Solberg mener demokrati er ugunstig

Erna Solberg demokrati

Hvis man følger litt med, er det ganske tydelig at vestlige land ikke egentlig er demokratier. Folket har ikke blitt spurt før man åpnet grensene eller før makten ble flyttet vekk fra de enkelte landenes regjering til en EU-kommisjon som ikke er folkevalgt. Men det er ikke så viktig for Norges statsminister Erna Solberg. Hun mener at nordmenn ikke er skikket til å stemme over norsk EU-medlemskap på grunn av følelser.

ABC Nyheter:

– Det er et problem med folkeavstemninger for å løse spørsmål om EU-medlemskap, fordi velgere tar stilling på et følelsesmessig nivå i stedet for å gjøre seg opp en mening bygd på økonomiske fordeler og ulemper, sa statsminister Erna Solberg til nettstedet Politico i et intervju i Brussel tirsdag.

Det hun egentlig mener er at når resultatet to ganger tidligere ikke har gått i hennes favør (Hanrei-Høyre ønsker at Norge blir medlem av EU), bør hun ha muligheten til å tvinge Norge inn i EU til tross for at befolkningen ikke ønsker det.

Uttalelsen er oppsiktsvekkende i og med at det til nå har vært bred tilslutning i Norge om å avholde rådgivende folkeavstemninger, noe som ga et nei-flertall både i 1972 og 1994.

Solbergs syn på folkeavstemning vekker reaksjoner her hjemme.

– Dette viser jo en enorm arroganse overfor folket, sier Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum til ABC Nyheter.

Trygve er en cuck, men han har utvilsomt rett i denne saken. Det å snakke om at man støtter demokrati, men er imot folkeavstemninger over viktige saker viser bare hvor lite man bryr seg om hva folket egentlig ønsker. Det Erna Solberg bryr seg mest om er derimot at det er nok boller og kaker hun kan trykke i seg på møtene hun stadig tar del i. Antageligvis har EU-eliten bestukket vår statsminister med søtsaker og annen usunn mat. Hvordan har hun ellers blitt så enormt feit?

Erna bolle

Erna bolle 2

Jeg tror bevisene taler for seg selv.

Heldigvis finnes det bra folk i Norge som reagerer på statsministerens folkefiendtlige retorikk. Fremskrittpartiets Christian Tybring-Gjedde er helt uenig med Erna Solbergs utsagn (og sannsynligvis hennes valg av diett) om at nordmenn ikke skal få lov til å bestemme hva som skjer i vårt eget land.

– I tillegg til at jeg er uenig i det, er det viktig å understreke at EU-medlemskap ikke avgjøres av økonomiske spørsmål alene, sier han til ABC Nyheter.

– Vi har sett at Unionen har gått inn på langt flere områder enn økonomi. Asylpolitikk, forholdet til andre land og en utvikling mot et overnasjonalt organ, som det protesteres mot, lister han opp.

– Solberg antyder at folk ikke har en rasjonell tilnæring til EU-medlemskap, men det er tross alt folk dette skal berøre. Da er det viktig til at hele folket skal få si sin mening, legger Tybring-Gjedde til.

Helt riktig. EU forsøker å tvinge land som ikke ønsker det til å ta imot søppel fra den tredje verden. Dette er naturligvis helt uakseptabelt og hvis de fortsetter i samme retning, kommer de bare til å fremskynde sin egen undergang. La oss håpe de er så dumme. Europa begynner å reagere mot denne eliten som tror de kan gjøre akkurat som de vil.

matteo-salvini

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s