Når mediene tilfeldigvis forteller sannheten om asylindustrien

Som vi tidligere har bemerket, hender det at man kan lese ubehagelige sannheter i mediene – når man leser artikkelen grundig i alle fall. I dette tilfelle så jeg en interessant artikkel i aftenposten jeg gjerne vil kommentere.

Artikkelen i seg selv handler om hvordan Italia endelig har funnet ballene sine og bedt menneskesmuglerne i middelhavet slutte å operere. Men det som kommer frem i midten er det interessante:

De første av de 630 migrantene fra redningsskipet Aquarius, som ble avvist av både Malta og Italia tidligere denne uken, har ankommet Spania.

I havnen i Valencia blir de tatt imot av over 2.000 personer, inkludert 1.000 frivillige fra Røde Kors og 470 oversettere.

2000 stykker! 2000 arbeidere er mer enn de aller fleste arbeidsplasser. Det er flere enn de som jobber f. eks. ved Kværner Stord og produserer nyttige industrivarer. Det er større enn mange norske bygder.

Se kildebildet
Vi har et sivilisasjonsvalg: Skal vi importere afrikanere i ekspressfart, eller bygge kul tungindustri? Hmmm….

Det er med andre ord en skikkelig storindustri rundt dette her. Det er en egen liten landsby dedikert 100% til å importere afrikanere på rullebånd og sende dem inn i Europa i industriell skala.

Hvor får de pengene til å drive en så massiv operasjon? De må ha et profesjonelt apparat for å håndtere så mange mennesker, med ledere, mellomledere, revisorer etc etc. De må ha massevis av penger til å leie lokale i det aller minste.

Svaret på spørsmålet over er: Fra oss skattebetalere. Røde Kors og andre NGOer får massevis av offentlig støtte, som de bruker på å importere afrikanere, som siden gjør det nødvendig med større hjelpeapparater, asylhjem osv. som igjen lar disse NGOene utvide enda mer.

En annen detalj hadde sneket seg inn i artikkelen:

Spanjolene er klare for å 480 voksne menn, 80 kvinner, minst sju av dem gravide, samt elleve barn under 13 år og 89 tenåringer, opplyser myndighetene i landet. De kommer fra 26 ulike land, hovedsakelig fra Afrika, men også Afghanistan, Bangladesh og Pakistan, ifølge Leger Uten Grenser (MSF).

Vent, jeg trodde flyktningene flyktet fra Assad sine tønnebomber? Var det ikke derfor vi startet alt dette, med Aylan Kurdi og alt det der? Har noen forklart hvorfor vi skal ta inn Afrikas overskuddsbefolkning noen gang? Og hva er det de flykter fra Bangladesh for?

Jeg setter pris på at mediene rapporterer denne informasjonen. Det jeg ikke setter pris på er hvordan den behandles. Begge sitatene over burde skapt en internasjonal skandale og satt båtfolket i middelhavet på agendaen, samt stengt ned Røde Kors’ smugleroperasjon med våpenmakt om mulig. Istedenfor blir de rapportert følelsesløst og ikke satt under debatt; ingen representant fra Røde Kors stilles mot veggen og bes forklare hvorfor han dumper tredjeverdens horder over på oss. Sammenlikn dette med hvordan mediene behandler halv-kantete påstander fra Listhaug – der skal alt debatteres og kritiseres. Denne måten å forme debatten på er en av medienes sterkeste våpen og man må være bevisst på den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s