Gjør samer annet enn å sutre?

samer

Et stadig tilbakevendende spørsmål når det gjelder samer er om de egentlig er norske. Jeg vet ikke helt hva jeg skal mene. Det jeg er helt sikker på er at enkelte av dem er noen sutrende drittunger. De får holde på akkurat som de vil på Finnmarksvidda, men likevel er det altså noen av dem som ikke kan la en anledning til å klage gå ifra seg.

NRK:

Under Unge Høyres landsmøte ble det i helga foreslått at alle samer på eget territorium kunne få dispensasjon for å drive kasino og bordellvirksomhet. Det fikk Nils Kristian Winther til å melde seg ut av ungdomspartiet.

Deilig å se at det finnes noen troll i Høyre og at partiet ikke er fylt til randen med hårsåre hanreier. Men naturligvis må noen ødelegge moroa for resten.

– Jeg reagerer på at forslaget i det hele tatt ble tatt opp til forhandling, for det var et veldig nedlatende forslag mot samer og minoriteter generelt, sier Nils Kristian Winther i Høyre.

Klapp igjen! Kanskje vi skulle vært mer hardhendte mot dere under tvangskristningen? Det kan ikke ha vært mye til tvang når samene fortsetter å gjøre en så stor sak ut av å være annerledes. En minoritet som har vært her så lenge og ennå ikke blitt integrert!

– Jeg prøvde å være litt morsom en søndag morgen, og sendte inn to endringsforslag som jeg regnet med salen skulle skjønne bare var tull, fortalte Strandskog til NRK etter møtet.

Og morsomt var det. De fleste trakk gjenkjennende på smilebåndet av denne beskrivelsen. Det er morsomt fordi det er sant og det er naturligvis også derfor denne samen fikk trusene i krøll. Han vet som alle andre at stereotypier er basert på virkeligheten og den om samer som fordrukne fylliker som driver med hor er akkurat like treffende som at somaliere er voldtektsmenn.

Like etter Unge Høyres landsmøte valgte Winther å flytte sitte medlemskap fra ungdomspartiet og over til Høyre.

– Jeg har bedt Unge Høyre om å beklage dette offentlig. Nå må det komme en sterkere reaksjon enn at man sier i mediene at dette bare var tull og tøys.

if you were offended

Og selvfølgelig beklaget han som kom med forslaget. Det er ikke mye man kan stole på at en Høyre-politiker gjør – særlig ikke hvis de har lovet noe – men er det én ting du kan være sikker på er det at de alltid vil be om unnskyldning hvis noen presser dem.

Gjett hvem som følte at deres innsikt var nødvendig i denne saken.

– Dette var ganske uventet av ungdomspartiet til det bærende regjeringspartiet. Det er en dum spøk fra en majoritet på vegne av landets urbefolkning.

Dette sier leder ved [(((]Antirasistisk Senter[)))], Rune Berglund Steen. Han mener det er uheldig at spesielt Høyres ungdomsparti kom med en slik spøk.

Bane of course

Hvem ellers!

Lederen ved senteret sier de innimellom får henvendelser fra samer som opplever rasisme. Han ønsker ikke å kalle spøken i Unge Høyre for rasisme, men skjønner at flere kan oppleve det slik.

For en gjeng med hårsåre reinsdyrmisbrukere. Legg ned Sametinget umiddelbart og ta Finnmark fra samene. De kan få lov til å leie eiendom og reinsdyr, men de er ikke skikket til å styre over seg selv. Ingen tid å miste. Dette her må vi få gjort før de finner noe mer å plage oss med.

2 kommentarer

  1. «Landets urbefolkning». Samere er nomadefolk. Nordmænd er Norges urbefolkning! Jeg føler med Sverige og Norge og ser det som en tragisk parallel til Danmarks inuitter som terroriserer Grønland.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s