Tove Bjørgaas representerer alt som er galt med løgnerpressen

Tove Bjørgås sjokkert

Det må være kjedelig å være kvinne og være så blottet for femininitet som NRKs avtroppende USA-korrespondent Tove Bjørgaas. Hun har ikke talent, sjarm, utseende eller personlighet med seg i det hele tatt. At noen greide å stå bakerst i køen da Gud delte ut alle egenskaper det er verdt å ha er sannelig imponerende. I forbindelse med president Trumps møte med Vladimir Putin, har hysteriet i løgnerpressen nådd uante høyder, og Bjørgaas er blant journalistene som virkelig personifiserer alt som er galt med mediene, både norske og amerikanske.

NRK:

Donald Trump forrådte USA foran president Putin og en hel verden. Han gjorde det fordi han er mer opptatt av seg selv enn av landet sitt, mener også mange republikanere.

Pfft. Ingen bryr seg om hva republikanere som John Mckreftsvulst sier. De er på vei ut. At disse menneskene kan kalle det forræderi å ønske et bedre forhold med Russland sier noe om hvor desperate de er. Å se dem sparke ut som fangede dyr på denne måten er virkelig deilig.

– Dette gikk ikke som planlagt, sa en anonym kilde i Det hvite hus til CNN kort tid etter at de to lederne hadde forlatt podiet i Helsingfors.

Ikke i henhold til hvem sin plan? Trump er presidenten. Det er han som bestemmer hva som gjøres og hva planen er. Selvfølgelig gjorde han akkurat det han mente å gjøre.

For 17 amerikanske etterretningsorganisasjoner har slått fast at Russland blandet seg inn i den amerikanske valgkampen for to år siden. Flere av dem sier de har bevis for at kampanjen fortsatt pågår.

Feil. Det er selvfølgelig ingen overraskelse at Tove Bjørgaas ikke greier å gjøre skikkelig grunnarbeid, men hvis hun hadde gjort det, ville hun visst at dette utsagnet om 17 etterretningsbyråer ble trukket tilbake. Men siden Bjørgaas er akkurat like flink til å sjekke fakta som hun er til å tiltrekke seg menn, er det dette vi er nødt til å lese fra det som dessverre er et av landets største medier.

Toppmøtet i Helsingfors kom i stand etter ønske fra president Trump selv. Han ville møte president Putin under fire øyne.

De som kan noe om forholdet mellom USA og Russland mener det aldri skulle ha skjedd.

Feil igjen. De som faktisk vet noe om Russland, for eksempel professor Stephen Cohen, er klar over at forholdet mellom USA og Russland er verre enn det noen gang har vært og at en bedring er nødvendig for at vi skal unngå en ny verdenskrig. Jeg anbefaler å se klippet nedenfor (hvor professor Cohen kommer inn etter hvert) for å få et avbrekk fra sinnssykdommen som regjerer i de vanlige mediene.

Det der gir mer mening enn alt Tove Bjørgaas har sagt og skrevet om denne saken.

For det gikk fryktelig galt.

I stedet for å være taus eller mildt forsøke å kritisere Putin, fulgte Donald Trump instinktet han ofte følger: Han gikk den andre veien. Han ga Putin mer støtte enn han kunne drømme om og kritiserte sin egen etterretning og sitt eget demokrati.

Nei, Trump nektet bare å akseptere de latterlige påstandene om at Russland fikset valget for ham. Han vet naturligvis at dette ikke skjedde og mediene – til tross for antallet ganger de sier dette som om det er et faktum – har aldri presentert bevis for sine påstander. Verken FBI eller noen andre har noen gang sjekket serveren til DNC, men likevel lates det som det er full enighet i alle USAs etterretningsorganisasjoner om at Russland fikset valget for Trump. Og at disse byråene ikke skal kunne være partiske er latterlig å antyde. Hvem var det som sa at Saddam Hussein hadde masseødeleggelsesvåpen? Har Bjørgaas i det hele tatt få med seg hva Peter Strzok (som var med i Mueller-etterforskningen) har sagt om Trump?

peter strzok text

Bjørgaas er fullstendig inkompetent.

Mediene gjentar usanne utsagn fordi de vet at folk flest ikke sjekker om dette faktisk stemmer eller ikke. Bare de sier det nok ganger, vil den gjennomsnittlige person tro at det må være sant. Hvorfor skulle mediene lyve?

Norske medier gjentar i stor grad det amerikanske medier sier og skriver. Personlig tror jeg det er mindre et ønske om å villede og mer ren, skjær inkompetanse. De stoler så mye på autoritetene at de ikke engang gidder å gjøre grunnleggende faktasjekking. Konsensus-mentaliteten er visstnok spesielt sterk i Skandinavia. Det spiller helt sikkert en rolle i denne type situasjoner.

Artikkelen fortsetter videre i samme stil hvor hun bare gjentar det CNN og New York Times har sagt tidligere. Å forvente originalt arbeid fra NRK er selvfølgelig å be om altfor mye. Klipp og lim er det eneste de er i stand til.

Hva mer skal man egentlig si om folk som sprer propaganda slik Tove Bjørgaas gjør? Hvorfor ikke bruke henne egne ord.

Skammelig, motbydelig og forrædersk er ord som er blitt brukt mange ganger det siste halve døgnet. 

La meg også legge til noen av mine egne. Stygg, kjip, talentløs og frastøtende er ingen måte å gå gjennom livet på, Tove. Jeg syns du bør skjerpe deg litt. Folks tålmodighet er i ferd med å renne ut. Kanskje en endring i oppførsel er verdt å forsøke?

luegenpresse

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s