Fullstendig talentløs fotballspiller trekker seg fra landslaget på grunn av ‘rasisme’

Mesut-Özil

For en sutrende liten unge. Det er visst ikke nok å tjene millioner og bli berømt på å sparke en ball rundt på en gressbane. Hvis noen sier noe slemt til deg på sosiale medier, da har de virkelig gått for langt. Da er det bare å gi seg umiddelbart.

Heldigvis finnes det folk som tør å si sin mening. Alle vet at den tyrkiske grineren har vært forferdelig i lang, lang tid. Kanskje fikk han fortsette å spille for å sørge for at det var nok «mangfold» på det tyske landslaget. Vi her i Dagens Blest prøver å være forsiktige med å komme med denne typen spekulasjoner, men man må jo nesten spørre når det er snakk om en spiller som er så dårlig som Mekmet Özil.

TV 2:

– Jeg er glad han er ferdig. Han har vært elendig i årevis. Sist gang han vant en takling, var før VM i 2014, sier Bayern Münchens frittalende president, Uli Hoeness, til Sport Bild, gjengitt av Telegraph.

Hør, hør! Han er så dårlig at han burde deporteres til Afghanistan. Eller var det Tyrkia? Er det så nøye.

Playmakeren, som står med 92 landskamper siden debuten i 2009, begrunnet avgjørelsen med rasisme og mangel på respekt i Tyskland på grunn av sine tyrkiske røtter.

Naturligvis skylder han på rasisme. Når alt annet feiler er det svært vanlig å bruke dette som en siste utvei. Å innrømme at du bare er der for å fylle en kvote er sikkert smertefullt. Så hvem kan klandre ham for å komme med denne hvite løgnen?

Men det er grenser for hvor frekk en innvandrer kan være, selv i Tyskland.

Blant annet gikk presidenten i Det tyske fotballforbundet (DFB), Reinhard Grindel, offentlig ut og kritiserte Arsenal-stjernen da han lot seg avbilde med Tyrkias kontroversielle president, Recep Tayyip Erdogan halvannen måned før VM.

Ja, uff, det var kanskje litt uheldig. Özo vil innbille det tyske folk at han er på deres side, men ved en glipp kom han helt tilfeldig til å ta bilde sammen med kakerlakkongen selv, Recep Erdogan.

Mesut Özil og Recep Tayyip Erdogan
Dette er det man kaller en godt integrert innvandrer.

Metush er akkurat som alle andre tyskere, det er bare det at han foretrekker sitt hjemland foran det som har behandlet ham som en konge.

I uttalelsen der Özil bekreftet landslags-exiten gikk han ut mot DFB-presidenten. DFB ønsker ikke å kommentere de spesifikke anklagene mot Grindel, men tar avstand fra Arsenal-stjernens påstander.

– Vi avviser rasismelinken til DFB på det sterkeste, sier fotballforbundet i en uttalelse, ifølge BBC.

Å benekte rasisme er et bevis på rasisme. Slik er det. Hvis du tror at du ikke er rasist eller ikke har gjort noe rasistisk, er det 1000% sikkert at du er en hudfargehater av rang.

I Tyskland er det, ifølge BBC, om lag tre millioner mennesker med tyrkisk bakgrunn. Derfor er det blitt politisk debatt av exiten.

Gjestearbeiderne ble visst værende! Hvem kunne forutsett det? De kom jo bare for å arbeide og deretter skulle de dra igjen, var det ikke sånn? Jeg skjønner virkelig ingenting av dette.

– Dersom en fotballspiller som Mesut Özil ikke lenger føler seg ønsket i landet vårt, er det alarmerende, konstaterer landets justisminister, Katarina Barley ifølge BBC.

Tvert imot er det et tegn på at tyskere ikke er så fullstendig ødelagte som man kanskje kunne tro. Sutring om rasisme er ofte overdrevet, men noen ganger kan en type følelser som ikke ellers kommer til overflaten komme frem i forbindelse med fotball og lignende aktiviteter. Hvis sirkuset i brød og sirkus plutselig svikter, kan man se at den vanlige mannen plutselig begynner å innse hvor lite han liker innvandrere.

Innvandrere tenner på hjemløs mann - Tyskland

Ville ikke det vært synd hvis tyskeren plutselig begynte å hate?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s