Har «norsk-somaliere» virkelig norske interesser i fokus?

Når noen får norsk statsborgerskap, er de norske. Vaskeekte papir-nordmenn. Det er rasistisk, uvitende og fordomsfullt å påstå at disse vaskeekte nordmennene har lojaliteten et annet sted enn til det norske folk og den norske nasjon, bare fordi de har en annen rase (og rase eksisterer ikke, husker du).

Vel, det blir vi fortalt i det minste. Og så kommer det saker som dette opp, og jeg vet ikke hva jeg skal tro lenger.

Stadig flere asylsøkere og deres familier som først har fått opphold i Norge, står i fare for å miste tillatelsen.

Beregninger Aftenposten har gjort, viser at UDI åpnet mellom 6000 og 7000 såkalte tilbakekallssaker i fjor, der de skal vurdere hvorvidt oppholdstillatelsen skal trekkes tilbake eller ei.

Dette er selvfølgelig særdeles gode nyheter – vi snakker om pengebesparelser på mange milliarder kroner her, og kanskje en sped start på deportasjonspolitiet som vi kommer til å trenge i nær fremtid. Men gjett hvem som plutselig dukker opp.

Jeg forstår ikke dette. Abdulkadirs «landsmenn» – det er jo oss i Norge? Mohamed Abdulkadir ville vel aldri finne på å sette interessene til mennesker fra svarteste østafrika over interessene til sine egne landsmenn (altså nordmenn)?

Vel, avisene er selvfølgelig behjelpelige med å la erkenordiske «Mohamed» komme med utdypende kommentarer

– Skader integreringsprosessen

– Dette skaper usikkerhet og skader integreringsprosessen. Vi må få en løsning på dette, sier Mohamed Abdulkadir. Han er talsperson for somaliere i Norge og leder i Somalisk organisasjon for menneskerettigheter og integrering.

– De vet ikke hva som er fremtiden deres. For hva er integrering? Det er å være en del av samfunnet, påpeker han.

Fremtiden deres er å dra tilbake til Somalia. Videre, hvis de sendes ut av landet skjønner jeg ikke hva problemet er med at de ikke «integreres». Vi vil ikke integrere dem!

Alt dette er selvfølgelig bare et dekke. Abdulkadir har som hovedgeskjeft å prakke så mange som mulig av hans egentlige landsmenn (somaliere) på resten av oss, og å få oss til å betale for dem. Det er klart som dagen, men hvis du og jeg skulle påstå det i offentligheten ville vi blitt ansett som de reneste ekstremister, hatere og så videre. Men her står det faktisk svart på hvitt at det somalske miljøet i Norge primært bryr seg om en helt annen nasjon enn denne.

Jeg må til slutt kommentere at arbeidet med å sende tilbake innvandrere ser ut til å ha blitt latterlig underprioritert, og fortsatt er det. Ifølge artikkelen er det satt opp mellom 25 og 30 årsverk til dette arbeidet, og disse har klart å sende ut mange hundre «asylsøkere». Dette gjør dette til noen av de mest lønnsomme arbeiderne i hele offentlig sektor. At man ikke har ansatt flere enn dette, og ikke før nå, er egentlig en skandale – det gir mening selv fra et rent bedriftsøkonomisk standpunkt. La oss håpe at vi får ikke bare flere slike arbeidere, men også et deportasjonspoliti som i fremtiden vil deportere hver eneste illojal papirnordmann tilbake der de kommer fra.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s