Trump ønsker å beskytte ytringsfriheten på internett

trump-tweet-draft
Gudekeiseren kommer til å sørge for at vi alltid kan trolle journalister på Twitter.

Alle som fulgte med på hva som skjedde i valgkampen i 2016 vet at sosiale medier spilte en svært viktig rolle. Det at Trump kunne få ut sitt eget budskap ufiltrert via Twitter og at skitbrevere på internett kunne lage memer som spres til intetanende normier var av helt avgjørende betydning for at han vant valget. Våre fiender vet også dette. Det er derfor de ønsker å stenge ned hele dritten. Den nyeste som fikk kjenne på den økende sensuren var vannfilterkjøpmannen Alex Jones. Apple, Youtube, Facebook og Spotify fjernet ham alle omtrent samtidig i noe som definitivt ikke var koordinert. Dette var ren tilfeldighet, goy.

Alex Jones vs cenk

Det gis en del vage grunner om «hatytringer», men den egentlige grunnen til at Jones ble fjernet er at hans plattform har støttet Donald Trump og vært en del av bevegelsen som hjalp Trump til seier. I fjor stengte de ned Andrew Anglins The Daily Stormer (som likevel har greid å komme tilbake til internett), i år stenger de ned en som er betydelig nærmere sentrum av det politiske spekteret. Det er slik det alltid skjer. De begynner med de mest «ekstreme» og beveger seg gradvis innover mot sentrum (det er viktig å påpeke at nedstengingen av Daily Stormer var mye mer omfattende, de ble til og med fjernet fra Cloudflare). Til slutt er det å være Trump-supporter grunn nok til å bli fjernet fra sosiale medier.

Heldigvis har argumentene som ble brukt av Alt-Right-bevegelsen i forbindelse med nedstengingen etter Charlottesville i fjor funnet veien til USAs president og det ser ut som reguleringer av sosiale medier er rett rundt hjørnet.

Donald Trump social media censorship

Donald Trump social media censorship tweet

Donald Trump - social media censorship

Trump vet at mange av dem som fjernes er hans støttespillere og at uten dem vil sjansene hans for å bli gjenvalgt i 2020 være betydelig mindre. Venstresiden kan ikke vinne med argumenter, deres eneste løsning er å fjerne sine motstandere fra debatten som foregår på internett. Derfor bør han absolutt gjøre om ord til handling og sette i gang reguleringer av sosiale medier og internett generelt. Telefonselskapet kan ikke nekte deg tjeneste fordi du har bestemte politiske meninger og det samme bør gjelde monopolene på internett, særlig med tanke på at disse har fått muligheten til å bli det de er ved hjelp av teknologi laget med støtte fra amerikanske myndigheter.

Dette er en meget god utvikling. Alt-Right-bevegelsen er bygget på internett-aktivisme og ved hjelp av internett kan vi spre våre ideer over hele Vesten. Til slutt er de eneste som ikke vil sende innvandrerne ut illeluktende kattedamer og hipstere med slappe håndledd.

Og de kommer ikke til å være nok til å hindre oss i å gjøre noe som helst.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s