Dette er ikke en Hitlerjugend-romanse, forsikrer jødisk avis

Hitlerjugend Tyskland

Vi lever i en tid hvor skamløse clickbait-artikler publiseres hver eneste dag. Uansett hvor man snur seg prøver medier å lure deg til å lese søppelet de har funnet på. Leseren undrer kanskje over om vi i Dagens Blest ville bedrive slik rennesteinsjournalisme? Naturligvis ikke! Det vil si, ikke med vitende og vilje. For da jeg leste artikkelen med denne overskriften, var jeg sikker på at jeg nettopp hadde gjort et skikkelig skup. Dette ville kontrasemitter utover det ganske land sette pris på var det jeg tenkte mens jeg gned meg i hendene. Men jeg skulle selvfølgelig ikke stolt på overskriften til den jødiske avisen The Jewish Daily Forward (ja, jeg føler det er nødvendig å understreke at avisen er jødisk to ganger). Etter å ha faktisk lest teksten, kan det se ut som sitatet ikke er å finne i deres artikkel. Sånn går det når man stoler på kremmere og deres medier!

If you thought Western Civilization learned our lesson about forbidden romance after Romeo and Juliet, think again.

In her upcoming film, “Where Hands Touch”, Amandla Stenberg stars as a young girl who falls for a member of the Hitler Youth. These star-crossed German lovers were criticized moments after Variety featured a glimpse of the film in 2017. Critics said that the film, directed by Amma Asante, romanticizes Nazis. Asante instantly took to Instagram to educate viewers on her movie’s true intentions:

“This girl’s experience sits alongside the Jewish experience and the experience of others who were persecuted. It looks at how Germany became Nazi Germany and slept walked itself into a disgusting and murderous state that resulted in it killing its own people and those of other countries,” she wrote.

Verken i denne delen eller i resten av artikkelen sier skuespiller Amandla Stenberg eller regissør Amma Asante det som refereres til i tittelen på Forwards artikkel. Dette er typisk for mediene. De gir et oppsiktsvekkende sitat i overskriften, men når man sjekker hva som faktisk har blitt sagt er det i beste fall nesten riktig. Mediene er forsiktige med å lyve direkte, men disse halvsannhetene er overalt og når man bygger en artikkel på halvsannheter ender man til slutt opp med noe som ikke er i nærheten av sannhet.

Amandla Stenberg, Amma Asante, Nazi-film

«Jews were responsible for bringing Negroes into the Rhineland, with the ultimate idea of bastardizing the white race which they hate and thus lowering its cultural and political level so that the Jew might dominate.»

Kan det være at noen ting gjentar seg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s