Journalister lyver om selv de mest trivielle ting

Før trodde jeg at mediene trengte en grunn til å lyve. De vil få frem høyere innvandring, de vil sable ned de konservative håp som finnes, eller de vil hause opp degenerasjon og liknende. Så lenge journalisters løgner kan forklares ved å vise til at de følger en eller annen marxistisk ideologi, så kan man i det minste forstå hvorfor de lyver.

Men nå… Hvorfor skal man egentlig lyve om restauranter? Lyver de av prinsipp?

Jeg begynner å bli grundig lei av restaurantanmeldere som triller terningene sine uten å ane hva de anmelder.

I anmeldelsen av Le Benjamin kunne jeg lese at anmelderen ikke fikk den rette brasserifølelsen.

Nå er det en gang slik at vi ikke er et brasseri, men en bistro. En bistro har som oftest en enkel og liten meny, mens et brasseri har et langt større utvalg. Da blir det ekstra dumt når anmelderen ikke får brasserifølelsen. Jeg synes en restaurantanmelder bør vite forskjellen på de to konseptene.

Jeg sympatiserer med restaurantsjef Ove Jakobsen. Det er utrolig at anmelderen kan være så inkompetent: Han får drømmejobben, han får betalt for å slappe av og spise på en restaurant. Likevel klarer han ikke forstå de mest grunnleggende elementene om hva han snakker om, og gidder ikke finne det ut heller. Hadde det vært så vanskelig å google «bistro» eller sjekke opp ordet på wikipedia? Tar journalisten bare å setter seg ned foran tastaturet og lar sludderet renne av seg?

CNN-James-OKeefe-ACORN-CNN-Leaks-WikiLeaks-Julian-Assange-Fake-News-Lying-Press-Lugenpresse.jpg
Journalistenes forbilder…

En dårlig eller uriktig anmeldelse kan få katastrofale konsekvenser for oss.

Vi snakker om konkurser, tap av arbeidsplasser og til og med egne sparepenger. Veldig mange nye restauranter og utesteder er startet opp av sultne gründere med dårlig likviditet, som er helt avhengige av en god start for å overleve.

Utvilsomt sant. Men hvor mye større katastrofe kan ikke en dårlig eller uriktig artikkel ha for et samfunn? Pressen har i årevis løyet om innvandring, løyet om at minoriteterblir undertrykket, løyet om at det ikke finnes kjønnsforskjeller, løyet om etikk i spilljournalistikk (gamergate), løyet om Trump, løyet om Assad og andre ledere i midtøsten….

De har forårsaket krig og elendighet for millioner, og vil kanskje ødelegge hele den europeiske sivilisasjon og rase. Dette er ganske mye viktigere enn en restaurantanmeldelse!

Likevel fant jeg innlegget veldig interessent. For… Hvorfor?
Hva slags incentiv kan det være for å lyve om bistroer av alle ting?

Jeg tror ikke løgnerpressen lyver av prinsipp da de er for uærlige til å ha prinsipper. Men jeg tror de lyver av instinkt. Jeg tror de lever i et samfunn der de har fått gå fritt uten det minste tilsyn, bånd eller konsekvenser. Derfor har de utviklet seg til å bli så sleipe og troløse som rotter, sjakaler og andre utemmede dyr.

Jeg var naiv nok til å stole på pressen i ting som var apolitiske og urelatert til marxisme, før nylig. Men denne saken illustrerer en ting:

Tro ikke på en journalist i noe som helst. Det er det overhodet ingen grunn til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s