SKANDALE: Norske kvinner undertrykker minoriteter ved å være for pene

Norske kvinner reklame Cubus

Huff. Norske kvinner og deres ekstreme rasisme. De krenker minoriteters følelser med en slik hyppighet at de får oss her i Dagens Blest til å fremstå som en gjeng med korgutter.

Denne uka publiserte kleskjeden Cubus et kampanjebilde på sin Instagram. Valget av modellene på bildet har skapt reaksjoner på sosiale medier, og nå tar Cubus selvkritikk.

– Min umiddelbare reaksjon er at det er helt vilt at de ikke tenker seg om, mener politiker Tove Welle Haugland (28) om kampanjebildet.

Det er helt drøyt. Jeg skjelver bokstavelig talt mens jeg skriver dette. Enda godt at politikere sier fra i denne saken.

Motenettstedet Melk & Honning la onsdag kveld ut et bilde fra kleskjeden Cubus sin nye kampanjereklame. Bildet viser seks nordiske, blonde, slanke kvinner.

Har du hørt på maken! Hvor er de smellfeite afrikanske lesbene? Hvit heteronormativitet og undertrykkende kroppsstandarder må umiddelbart avskaffes. Skjønnhet kommer an på øyet som ser. Hvem er du til å si at Sumaya Jirde Ali ikke oppfyller det norske skjønnhetsidealet? Kanskje du bare ikke skjønner hva skjønnhet egentlig er. Hvis det er én ting jeg vet om skjønnhet, så er det at du aldri kan se det umiddelbart. Det er 100% sikkert.

– Når vi vet så godt at mange unge jenter sliter med å passe inn og føle seg gode nok, så er det helt utrolig rart at de ikke tenker seg om før de lager en reklame som dette hvor de viser veldig tydelig at de bare tenker at de har én type kunder.

Det kan virke som noen tror at vi bor i et hvitt land. Men faktum er at mangfoldet må presses frem samme hvor frastøtende deres representanter er. Liker du ikke at alle standarder senkes for å slippe inn de verste i verden? Synd for deg. Norge er bare et stykke land, det har ingen betydning hvem som bor her. Flere tusen års historie skal endres i løpet av noen få tiår og du bør ikke være frekk nok til å klage på prosessen. Er du kanskje rasist? Trodde ikke det, nei.

Dette er Norges fremtid. Bahare Viken og vår elskede Sumaya representerer mangfoldet det nye Norge trenger. Vi hviler ikke før 50% av bilder i norske motekataloger er av feite somaliere.

Redaksjonssjef i magasinet Det Nye, Bahare Viken (25), synes det er bra debatten blir tatt opp, og håper flere kan ta lærdom av dette.

– Jeg tenker at kritikken Cubus har fått er en viktig påminnelse til ikke bare de, men også resten av motebransjen. Jeg håper vi alle tar lærdom, ansvar og plasserer en huskelapp i bakhodet etter dette. Også håper jeg Cubus ikke fraskriver seg ansvaret, men heller tar til seg kritikken, utfordrer seg selv og fra nå av setter standarden for resten av motebransjen.

– Jeg tror og håper ingen med vilje fraskriver seg dette ansvaret med å inkludere mangfoldet i samfunnet, men det er samtidig synd at dette fortsatt ikke er en selvfølge i 2018.

Det er viktig med denne påminnelsen om hvilket år det er. Det Nye skal inn og det gamle må ut.

3 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: