Feit hurpe klager over at kommentarer sårer følelsene hennes

Vi vet alle at kvinner er like gode som menn. Til alt. Uansett.

Spesielt til å engasjere seg i politikk.

Det er derfor det praktisk talt er et menneskerettighetsbrudd å kritisere dem. Ja, dersom kvinner blir kritisert på internett er det faktisk et så alvorlig brudd på menneskerettighetene at det er en sak for Amnesty international.

Tall fra Medieundersøkelsen 2018 viser at det er langt færre blant de unge som ytrer seg i nettdebatter nå enn for fire år siden. En av hovedgrunnene til dette er frykten for å oppleve hets eller trusler. 21 prosent av de spurte mellom 16 og 25 år svarer at de er blitt utsatt for hets på sosiale medier.

Dette er rart. Jeg ville tippe det er fordi det har blitt en norm at alle steder forlanger fullt navn, noe man burde være forsiktig med på internett. Klagekoret over kommentarfeltene har fjernet muligheten til anonym deltakelse og dette er resultatet…

Avslutningsvis: Denne megga går selvfølgelig inn for å fjerne ytringsfriheten. Hun har sikkert brukt mer tid på å fjerne den i Norge, enn å sloss for den i utlandet.

Samtidig kan vi støtte Amnesty International i å kreve at politiet må få de ressursene og den kompetansen som er nødvendig for å kunne forebygge og stoppe hatefulle ytringer. Vi må også kreve at det fortsetter å være en høy prioritering og at ord blir til handling når politikere snakker om å bekjempe netthets.

I tillegg må kjønn inkluderes som diskrimineringsgrunnlag i straffelovens bestemmelse om hatefulle ytringer, for mye av hetsen som oppleves, er kjønnet og angriper hvem man er, heller enn hva man sier.

Jeg håper selvfølgelig ikke at det overfor blir gjennomført. Men dersom det blir, skal vi i Dagens Blest, som skriver i eksil fra USA, utnytte vår velsignede ytringsfrihet til å ytre hatefulle og diskriminerende ytringer på kjønnsgrunnlag på alle arenaer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s