Kineser hater hvit hud og mariusgensere

tre små kinesere

Utakknemlige fremmedelementer er ikke nyheter for noen av våre lesere, men dette nivået av frekkhet er enda høyere enn det vi har blitt vant til å forvente fra medlemmer av den invaderende horden. I en bitter, anti-norsk tirade publisert i Aftenposten (selvfølgelig!) legger Jessie Kong ut om hvor mye han hater mariusgensere og de hvite menneskene som går med dem. Si meg én ting, hvordan kom denne fyren seg bort fra Højbro plass?

Jeg ser hvordan rase splitter oss, religion separerer oss og inntekt klassifiserer oss.

Vanlig marxisme og kulturell marxisme samlet i en setning. Er det ikke vakkert? Denne fyren stemmer sikkert på Bjørnar Moxnes.

Vi liker å skryte på oss at vi er verdens beste land å bo i.

La meg stoppe deg der, min venn. Du er ikke en av oss, du har ingen rett til å si at du er en del av det norske «vi». Hvis det ikke var åpenbart i utgangspunktet burde det ha blitt tydelig etter at du skrev denne artikkelen.

Men siden den dagen jeg klarte å stå på egne ben og se verden med egne øynene, skjønte jeg at nordmenn egentlig er veldig naive.

Der er vi enige. Men neppe av samme grunn.

Jeg hører folk si at rasisme ikke er et stort problem i Norge. Hvem er du til å dømme min situasjon, med din hvite hud og mariusgenser?

Folk blir mer kritiske til fremmede jo flere av dem det er her. Hvem kunne forutsett det? Og er du ikke en del av det du later som du er imot når du kommer med denne type uttalelser? Kong føler seg fremmed i et fremmed land og ønsker å skylde på dem som landet egentlig tilhører. Noen – for eksempel meg – må tydeligvis opplyse Jessie om at det finnes andre løsninger.

Man trenger ikke å få ordet «neger» slengt i trynet for at det skal kalles rasisme. Jeg føler meg for kinesisk til å bli kalt norsk og for norsk til å kalle meg selv kineser.

Det kan du takke dine foreldre for. Hvis de ikke ønsket at barna skulle få identitetsproblemer burde de ha holdt seg i Kina. Det er selvfølgelig det de burde ha gjort uansett, men når det er milliarder av dere kan man skjønne at noen drar ut. Vi skulle bare ikke tatt dere inn.

Dette er forresten tilfelle for nesten alle innvandrere som blir «godt integrerte». Selv om de virker kulturelt norske, blir de aldri helt norske. Og det vet de innerst inne. De føler seg alltid annerledes fordi de er annerledes. Derfor får man selvhatende og Norge-hatende innvandrere som Jessie Kong.

La meg gi deg et eksempel. Det var en gang mamma, pappa, broren min og jeg dro på en litt sånn fancy restaurant hvor man trenger forstørrelsesglass for å se matbiten på den altfor store tallerkenen. Vi skulle feire pappas bursdag, og alle var kledd for anledningen. Vi kastet et blikk rundt om i restauranten. Et tomt lokale, skinnende glass og servitører som kikket ned på telefonen. «Hei, har dere et bord ledig for fire?». Servitøren analyserte oss før hun avviste oss og viste oss mot døren.

Jeg var kanskje for liten til å skjønne at det var fordi vi var utlendinger, men mamma og pappa som drev restaurant, skjønte veldig godt hva hun mente.

Tingsomaldriharskjedd.txt. Og hvis de ble avvist var det av helt andre årsaker enn at de var utlendinger. Alle som ikke er fjorten år skjønner det.

På mange måter er dette grusomt, men det motiverer meg også. Nå er det min tur til å vise dere at til tross for de nedverdigende kommentarene, blikkene og handlingene deres, skal jeg vokse opp til å bli forbildet barna deres skal se opp til.

Barna mine skal se opp til en bitter kineser? LOL. Ja, du kan jo gjøre ditt beste. Og med ditt beste mener jeg naturligvis at du tar første fly til Beijing. Da skal jeg fortelle mine barn om deg og dine kloke beslutninger.

Min stillhet gjennom alle disse årene, det er ikke en svakhet. Det er bare begynnelsen på at dere tok feil om meg. Suksess tilhører ingen farge.

Det kan virke som noen har sett for mange revenge of the nerds-filmer. Skal du bli en superhelt som river opp mariusgensere og redder asiater fra å få frastjålet lunsjpengene sine og bli stappet med hodet først inn i et garderobeskap? Eller kanskje du blir en farlig skurk som får energien sin fra ren bitterhet og banker opp nordmenn som engang for 10 år siden var slemme mot deg?

Jeg kan knapt vente på å se fortsettelsen av dette eventyret. Du får ha lykke til, kinamann. For meg kommer du alltid til å sitte på Højbro plass.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s