Sjokkrapport! Nordmenn diskriminerer sigøynere for absolutt ingen grunn overhodet

Noen ganger lurer jeg på om våre journalister og »»’forskere»»’ har en intern betting pool der de holder styr på hvem som kan skrive den mest hårreisende virkelighetsbenektende tingen og fortsatt få det på trykk. Jeg refererer selvfølgelig til det seneste som er dekket i aftenposten, Norges »’konservative»’ dagsavis.

Det har ikke vært noen bred mobilisering for romer, tilsvarende kvinnebevegelsen. Det kan forklare de negative holdningene, mener Runa Falck Langaas ved Universitetet i Bergen.

Det kan forklare noe.

En kanskje større del av forklaringen er HAR DU NOENSINNE MØTT EN «ROMER»????? (Eller sigøyner, som de egentlig heter).

nn.jpg
Runa «Pussyhat» Langaas står bak undersøkelsen

Altså, for 100 år siden, da verden var adskilt og folk flest ikke hadde bekjentskap med det merkverdige folket kalt sigøynere, kunne man kanskje lage noen forskrudde teorier om at disse menneskene egentlig bare var undertrykte stakkarer som bare ville alt godt.

I dag har de fleste sett dem, eller kjenner noen som har sett dem.

Før internett var stort, kunne det kanskje tenkes at noen leste «rumenske tiggere», «østeuropeiske lommetyver» osv og ikke automatisk tenkte sigøyner. I dag vet folk flest bedre. Seriøst, hver eneste gang du leser om ting som dette er det sigøynere som står bak. Samme med søppelleirer i marka, menneskelig avføring osv.

nn.jpg
Kulturell berikelse: Kunstnerisk oppført sigøyner-kulturarv.

Det har ikke noe med mangel på satsing. I tillegg til millioner av kroner til opprydding av avfallet deres, har Norge brukt svimlende summer på diverse satsninger – på et tidspunkt inkluderte de et gratis hus på holmenkollen til hver sigøynerfamilie, samt et «sigøynerdepartement» i sosialtjenesten som kun jobbet med sigøynere og gi dem gibs. Det endte som det måtte – sigøynerne brukte opp pengene på meningsløst juggel og ingenting ble oppnådd.

nn
Foto: Dydige sigøynere plukker søppel etter at onde ariere har forsøplet naturen

Alle som har noen som helst erfaring med sigøynere vet dette, både i Norge og i Europa. Alle. De eneste som ikke vet dette er mennesker som ikke har noen erfaring med sigøynere.

Oppgaven baserer seg på Norsk medborgerpanel, en nettbasert spørreundersøkelse om nordmenns holdninger. Ett av spørsmålene er hvordan man stiller seg til å leie ut bolig til ulike grupper.

Sånn som denne »’forskeren»’. Hun ser at mennesker er skeptiske til sigøynere, ergo er nordmenn onde og slemme. At dette kan være en begrunnet skepsis kommer liksom ikke inn i bildet. Sigøynere har en lang tradisjon med å totalramponere enhver bygning de får hendene sine på, inkludert deres egne som de får gratis av staten. Man må være masochist for å leie ut til noen av dem.

– Vi tror at mange kan ha assosiert til tiggere når de har fått spørsmål om rom. Vi ser også en tydelig sammenheng mellom negative holdninger til rom, somaliere og polakker på den ene siden, og antisemittisme og muslimfiendtlighet på den andre.

Realistiske mennesker er altså realistiske jevnt over. For et funn!

Vel. Kommentarene til denne artikkelen blir ikke så dype, for det er ærlig talt ikke så mye å si. Alle som vet noe som helst om «romere» vet hvordan de er, og hundrevis av millioner av kroner har ikke forandret det hverken i innland eller utland.  Morsomt at »’forskere»’ (mastergrader har veldig lave krav i disse dager) som denne jenta kan klare å ikke merke seg det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s