64 år gammel burugle får ingen matcher på Tinder

Gunn-Helen Øye

I nyheter som ikke sjokkerer noen, fikk en gammel dame som lagde profil på Tinder nøyaktig null matcher. Norske menn er tydeligvis ikke modne nok til å sette pris på  bestemødre (eller de som burde ha vært det) som kaster bort tid på nettdating ment for folk som er minst 30 år yngre. Denne mangelen på toleranse er ganske skremmende spør du meg. Er ikke gamle kvinner like attraktive som unge, kanskje? Din kvinnehater!

I en artikkel publisert i Aftenposten (selvfølgelig!) skriver den 64 år gamle sosialantropologen (lol) Gunn-Helen Øye om at hun definitivt ikke har noe imot å bli gammel. Hun forsikrer leseren innstendig om at det er ingenting i veien med å være 64 år gammel og singel.

Ingen vil bli betraktet som gammel. Men jeg har begynt å venne meg til det, kjent på det vakre ordet gammel – og altså ikke eldre, som jeg synes er knusktørt og som ikke sier noen ting. Har åpen fødselsdato på Facebook, så kan de som er interessert, følge med og ikke spekulere over hvor gammel jeg er.

Du er ikke redd for å være gammel, men du har åpen fødselsdato på Facebook? For en tilfeldighet. Det er sikkert ingen sammenheng mellom disse to tingene i det hele tatt. Hvis du ikke vil at folk skal spekulere over hvor gammel du er, kan det tyde på at du ikke er helt komfortabel med din alder.

Det er greit at jeg ikke ser så verst ut – til å være 64 år. Morsom er jeg også, langt fra å være en sur, gammel grinebiter.

Bolleklipp og stålinnrammede briller pleier å være en stor hit på datingmarkedet. At du åpenbart prøver å kle deg som om du var minst 35 år yngre er også noe som garantert slår an hos potensielle partnere jevnaldrende menn.

Nå vet jeg at om jeg er snill mot meg selv, så kan jeg bli 100 år. Skal jeg være gammel i 40 år, da? Altså fra 60 til jeg feirer 100-årsdagen min?

Ja. Du vet det godt. Ellers hadde du ikke trengt å stille spørsmålet. Hvis du hadde fått barn og barnebarn (jeg antar at hun ikke har det siden det ikke nevnes), hadde det kanskje vært lettere å akseptere at du er på vei inn i livets skumring.

Jeg tror jeg heller ønsker meg en mann og ikke en gutt fra Tinder-universet, jeg. Så jeg kan flashe både grått hår og rynker uten å skamme meg.

Høyt henger de og sure er de. Dette er virkelig trist lesning. Jeg tipper at Gunn-Helen er en karrierekvinne som har utsatt det å få mann og barn helt til plutselig var sjansen borte. Nå tenker hun bittert over det som kunne ha vært og prøver å overbevise seg selv om at hun har gjort de riktige valgene. Det er dette feminisme tilbyr kvinner. Et liv hvor karriere opptar så mye tid at før du vet ordet av det hadde muligheten til å stifte familie kommet og gått. Ønsker kvinner virkelig å ende opp som Gunn-Helen Øye? Vil de virkelig skrive et innlegg i Aftenposten om at de fikk null matcher på Tinder i en alder av 64?

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s