Mazyar Keshvari bekrefter alle rasisters fordommer

Mazyar Keshvari

Ai ai ai. Hvem skulle tro at Mazyar Keshvari var en sånn uanstendig skurk? Han som sa så mye halvveis riktig om innvandring og som var så tøff (etter innvandrer-standard) angående ideen om at Norge er et land ikke helt uten grenser. Siden jeg er helt blind når det gjelder hudfarge, så jeg ikke dette komme i det hele tatt. At det skulle være noe som går igjen når det gjelder korrupsjon i Norge er for meg dypt sjokkerende.

For de som ikke har fått det med seg, har iraneren Mazyar Keshvari altså blitt avslørt i å la Stortinget betale for reiser han ikke egentlig har vært på.

Aftenbladet:

Den viktigste valutaen i Norge heter ikke kroner. Den heter tillit. Vi er mer basert på tillit enn på kontroll. Det er forferdelig hvis lovgiverne selv bidrar til å endre på dette.

For en gangs skyld kan jeg si meg uironisk enig i det en norsk redaktør har skrevet. Norge er et land preget av høy tillit mellom innbyggerne, i hvert fall har det vært slik da landet var etnisk homogent. Problemet er bare at denne tilliten kommer til å forsvinne mer og mer etter som andelen (ikke-hvite) innvandrere øker i Norge. Men det vil selvfølgelig ikke norske medier snakke om, ikke engang med de mest generelle kulturelle termer.

Saken om de udokumenterte reiseregningene til stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp), er ikke bare uaksptabel [sic] og ulovlig. Den er grenseløst trist. Trist for Keshvari, familie og parti, enda tristere for Stortinget og politikken, men verst for det norske samfunnet.

Her er jeg imidlertid helt uenig. Jeg syns det er flott at en så profilert innvandringsskeptisk innvandrer har blitt avslørt som en typisk innvandrer. Jeg håper faktisk at Keshvari ender opp i fengsel, men det er kanskje litt mye å be om. Keshvari kan ha sagt noen ting som er greie nok om innvandring, men han ville likevel hele tiden holdes frem som en «god» innvandrer. Ved å vise at han ikke er det og at det kommer frem for hele det norske folk gjør han Norge en stor tjeneste. En mye større tjeneste enn han noen gang kunne gjort ved å fremme en litt restriktiv innvandringspolitikk. Mange nordmenn er skeptiske til innvandrere, men er tilbakeholdne med å være for «rasistiske». Saker som denne viser imidlertid at det er her skoen trykker. Selv den best integrerte innvandrer demonstrerer at han ikke kan fungere i et høytillitssamfunn. Etter denne hendelsen vil flere nordmenn være tilbøyelig til å tro på at det er forskjeller mellom oss og dem.

Å ha blitt behandlet på best mulige måte gjorde ikke Keshvari til en nordmann. Han så sitt snitt til å utnytte Frps frykt for å bli ansett for å være for rasistiske og steg i partiet på denne måten. Men det gikk bare så langt. Til slutt ble han innhentet av sin egen iboende grådighet. Å naske til seg av felleskassa er kanskje greit i Iran, men det er ikke det i Norge.

Fadesen kan oppsummeres med følgende: Dette er vårt land og ingen av disse inntrengerne hører hjemme her.

Norge maleri

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s