70 år gammel kvinne tiltalt for hatytringer mot Sumaya

Sumaya Jirde Ali hatytringer

Det er bra vi lever i et land med ytringsfrihet og ikke et land hvor eldre kvinner blir anmeldt for å kalle Sumaya Jirde Ali slemme ord på internett. Det hadde virkelig vært  ille hvis- vent, hva er det du sier? Har vi faktisk ikke rett til å si hva vi mener i demokratiet Norge?

Aftenposten:

En 70 år gammel kvinne fra Bergen kalte Sumaya Jirde Ali en «korrupt kakerlakk». Nå er hun tiltalt og må møte i retten for å ha kommet med hatefulle ytringer.

Kanskje man bør omdøpe loven mot «hatytringer» til tanteplagerloven. Det ser ut til at det hovedsakelig er våre eldre borgere denne loven går utover. De er mindre vant med sosiale medier og mer vant til et land som ikke er ute etter å ødelegge livene deres bare for å si sin ufiltrerte mening på Facebook.

Det naturlige spørsmålet å stille her er om det var Sumaya eller kakerlakken som kom verst ut av denne sammenligningen. Siden vi her i Dagens Blest ikke har noen planer om å ende opp i fengsel, gir vi ingen indikasjon på hva vi mener i dette spørsmålet, men observante lesere kan nok gjøre en gjetning om hvor vi står.

– Jeg er ikke rasist, men de som kommer til Norge, må oppføre seg skikkelig. Jeg angrer ingenting, sier den tiltalte kvinnen til Bergensavisen.

Norske boomere er definitivt bedre enn de amerikanske. Ingen av dem tror i hvert fall at Norge «ble bygget på innvandring» fra den tredje verden. Jeg ser massevis av hatefulle kommentarer på Facebook og jeg syns det er like deilig hver eneste gang. De kan imidlertid lære en ting eller to om opsec. Dere ikke skrive alle disse tingene under fullt navn.

Sumaya sier om saken:

– Jeg var ikke kjent med at det var tatt ut en tiltale, og jeg har ingen kommentarer til den saken. Men hetskampanjen mot meg har vært kontinuerlig siden jeg sto fram i offentligheten i 2016, sier Ali til BA.

Sumaya har sagt «fuck politiet», «fuck Listhaug» og kommet med en rekke andre sjarmerende utsagn. Hun er gaven som fortsetter å gi. Men «hetsen» hun mottar er selvfølgelig helt uforståelig for henne. Jeg tenkte engang at hun antageligvis var mye smartere enn hun så ut siden hun hadde blitt valgt til å representere de invaderende hordene mangfoldet i Norge, men der tok jeg visst feil. En «bodøværing» som så vidt greier å sette sammen to setninger er visst det beste venstresiden har greid å finne til å tale brune kvinners sak. At dette mennesket har utgitt en diktsamling er nok et bevis på at keiseren definitivt er naken i dette landet.

Utsagnet hun er tiltalt for og som statsadvokaten i Hordaland mener er diskriminerende eller hatefullt, er: «Fandens svarte avkom reis tilbake til Somalia og bli der din korrupte kakerlakk».

Vel, man kan jo spørre seg hvorfor Sumaya blir værende. Hvis det er så fælt og nordmenn er så rasistiske, hvorfor ikke bare ta turen til Somalia? Det måtte da være en løsning som alle parter kunne føle seg vel med.

Sumaya Jirde Ali hatytringer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s