Er Trump den neste Hitler?

Trump - literally Hitler.gif

Kan Trump bli den neste Hitler, spør fast leverandør av falske nyheter og antinasjonalistisk propaganda, ABC Nyheter. Amerikanske medier har lenge kommet med denne type spinnville sammenligninger, men tørsten etter klikk rammer ikke bare den utenlandske løgnerpressen. De har åpenbart vanskelig for å styre seg i Norge også.

ABC Nyheter:

President Donald Trump har valgt en strategi preget av løgner, falske forhåpninger og rasepreget frykt for å skaffe seg tilhengere i amerikansk politikk. Nå, like før valget av nye representanter til Senatet og Representantenes hus den 6. november, har retorikken hans skjerpet seg.

Løgnerne i media anklager presidenten for å spre løgner. Forestill dere mitt sjokk. Det Trump har gjort er å love en strengere innvandringspolitikk (som inkluderer begrensning av lovlig innvandring så vel som å slå ned på ulovlig innvandring), handelsavtaler som faktisk gagner amerikanske arbeidere og en slutt på meningsløse kriger i Midtøsten på vegne av USAs «beste allierte», det vil si Israel.

Israel - Americans want less money to go to Israel

Han har innfridd i varierende grad, noe på grunn av manglende støtte fra hanreier i kongressen, anført av rompepluggentusiast Paul Ryan, men også fordi spesialetterforskningen hindrer Trump i å manøvrere fritt. Men for globalister er det å føre – eller bare det å prøve å føre – en politikk som setter USA og amerikanere foran brune mennesker nesten bokstavelig talt et Holocaust. At Trump er reinkarnasjonen av Hitler er en besnærende tanke, men det er ikke spesielt nærme virkeligheten.

De to sjokkerende hendelsene, terrorskytingen i Pittsburgh og sendingen av brevbomber, har skjerpet dialogen både i nyhetsmediene og i de sosiale mediene. Dette har forårsaket at den offentlige debatten om presidentens holdninger og hans politikk, stadig har vært inne på om det kan være grunnlag for å sammenligne dagens amerikanske president Donald Trump med den tyske nazi-leder Adolf Hitler.

Rettelse: Mediene bruker alt de kan for å sverte presidenten. Det eneste som har fått dem til å begrense retorikken i enkelte perioder er at deres svertekampanje i liten grad påvirker de som støtter ham. Det kan ha en effekt på de mer moderate velgerne, men kun hvis de ikke går for langt, slik de gjorde i forbindelse med Kavanaugh-saken. Hvis de kjører for hardt på slutter bare folk å lytte til dem.

Og det at skytingen skal ha «skjerpet» retorikken er helt feil, det har bare gitt mediene en mulighet til å sutre og assosiere angrepet med Trumps uttalelser og manglende vilje til å ta avstand fra alt og alle.

Den norske professoren Frank Aarebrot var tidlig ute med å stille spørsmålet. Han mente at en slik sammenligning eventuelt må dreie seg om Adolf Hitler som leder av et nasjonalsosialistisk parti først i delstaten Bayern fra 1928 og deretter i Tyskland. Da er det mange likhetspunkter, sa Aarebrot i et intervju med TV2 i mars 2016.

Frank Aarebrot døde i september 2017.

rekt-gif-

Trump-forbannelsen er ekte. Ingenting av verdi gikk tapt her.

Etter terrorskytingen mot jøder i bønn i en synagoge nylig, ble medienes oppmerksomhet rettet mot Trump. Hvordan taklet kan situasjon? Var han ydmyk nok i dagens tragiske situasjon for menigheten i synagogen som ble utsatt for meningsløs terrorisme, med 11 som ble drept mens de var i synagogen for å praktisere sin tro? TV-selskapet CNN mente han utviste for lite respekt for de døde og deres etterlatte ved at han ikke avlyste sine valgmøter senere samme dag.

Norske medier siterer CNN like ukritisk som muslimer siterer en pedofil profet. At mediene snakker om å være kritiske til autoriteter samtidig som de gjentar og forsterker hverandres ord på en slik måte er virkelig høyden av chutzpah. De ber deg være kritisk til alle andre enn dem selv.

CNN var lite imponert, da Trump etter pliktskyldig å ha kondolert de etterlatte og menigheten for øvrig, begynte å spøke om at han hadde stått under vingen på presidentflyet samme dag, og følt lufttrykket fra jetmotorene slik at hans frisyre dermed var i uorden.

Selvfølgelig kan man late som at Trump misliker jøder og at dette var en bevisst handling for å vise mangel på respekt, men ingen rimelige og objektive observatører kan komme til en slik konklusjon. At CNN har vært anti-Trump fra dag en – i likhet med nesten hele det amerikanske medieapparatet – virker kanskje rart til å begynne med, men det er forståelig hvis man ser litt nøyere på saken.

CNN-Jews.jpg

Har du sett. Dette må jo være et enormt sammentreff.

I USA har forbindelsen mellom den jødiske tragedien under den andre verdenskrigen og deres historiske ikke-voldelige motstand, de siste 50 år vært en gjenganger fra dem som forsvarer privat eierskap av skytevåpen.

Ikke-voldelige motstand! Si det til millionene som døde som følge av handlingene til Lazar Kaganovitsj og andre jødiske kommunister. La meg også minne om at kommunistiske kupp ble satt i gang i Bayern og at mye av de anti-jødiske holdningene i Tyskland kom som en følge av jøders rolle i kommunismen.

Churchill Jews communism

Det er mye man blir tvunget å tilbakevise hver gang noen skriver en artikkel om de stakkars uskyldige jødene.

Uten å gå inn på en mer konkret sammenlikning av Trump og Hitler, kan historien komme til å vise at de har hatt sammenlignbare karaktertrekk.

For massene er det nok at sammenligningen har blitt gjort i overskriften. Om det egentlig er noe gyldig i den er av mindre betydning siden mange ikke engang leser så langt. Negative ting gjentas om Trump i håp om at noe fester seg til navnet hans.

Konklusjon: Norske medier er forferdelige. Folk som Audun Tjomsland burde ikke få lov til å drive med journalistikk og man burde alvorlig vurdere å fengsle journalister som sprer løgner.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s