SKANDALE: Frp-politiker ønsker etnisk nordmann i 17. mai-komiteen

Kamzy Gunaratnam

En eller annen gatedriter har blitt utnevnt som leder av 17. mai-komiteen og du burde ikke være frekk nok til å klage på dette, i hvert fall ikke offentlig. Frps Inger-Marie Ytterhorn har sagt akkurat det mange andre nordmenn tenker om beslutningen. Skal det virkelig være så vanskelig å ha en av våre egne til å representere oss på nasjonaldagen?

Aftenposten:

Lørdag formiddag meldte Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam på Facebook at hun har fått det ærefulle oppdraget med å lede Oslos 17. mai-komité for 2019.

Med seg i komiteen får hun blant annet Oslo-veteranene Odd Einar Dørum (V) og Grete Horntvedt (H).

(((Odd Einar Dørum))).

Gratulasjonene strømmet umiddelbart inn. Men en person ønsket ikke å gratulere.

Tro meg. Det var ikke bare én person som tenkte dette.

Frps tidligere stortingsrepresentant og medlem av Nobelkomiteen frem til siste årsskifte, Inger-Marie Ytterhorn, hadde følgende hilsen:

Ínger-Marie Ytterhorn

Hvor er løgnen? Men det at noe er sant hindrer ikke de lettkrenkede i å bli fornærmet. Jeg skal innrømme at jeg ikke vet hva ‘kronisk norsk’ er, men jeg støtter budskapet til Ytterhorn. Kamzy Gunaratnam er ikke norsk. Hun er fra India eller Pakistan eller et eller annet gudsforlatt høl. At hun skal spille noen som helst rolle på vår nasjonaldag er en fornærmelse mot hele landet, men det er dessverre den type fornærmelse vi har blitt vant til å oppleve etter hvert som andelen snyltere stadig øker. Så selv om jeg ville foretrukket bruk av et faktisk eksisterende norsk uttrykk, er jeg helt enig i det Ytterhorn sier her.

Det er også godt å se at hun ikke ber om unnskyldning for uttalelsen. Kanskje har hun sett at det å gi etter bare gjør situasjonen verre. Norske politikere kan her lære fra USAs president Donald Trump. Ingenting godt kan komme ut av å legge seg flat. Kun i de mest ekstreme tilfellene er en beklagelse på sin plass.

Inger-Marie Ytterhorn

Aftenposten har etter gjentatte forsøk ikke lykkes med å få en kommentar fra Ytterhorn.

Bra. Ikke snakk med løgnerpressen.

Varaordfører Gunaratnam selv er ikke i tvil om at Ytterhorn sprer rasisme.

– Hun sier rett ut at en med etnisk norsk bakgrunn er bedre skikket enn meg til å lede en komité. Det er rasisme.

Det er jo for drøyt å si at noen som faktisk er norsk er bedre skikket til å representere Norge enn noen som gjør sitt beste for at nordmenn skal bli en minoritet i eget land.  Kanskje jeg skal dra til Pakistan og be om å få representere dem på deres nasjonaldag.

Varaordføreren understreker at hun personlig ikke blir såret.

– Men jeg blir provosert. Hun gjør ungdom som ønsker å ta roller i Oslo usikre. Dette handler ikke bare om meg, men at hun sprer holdninger som ikke kan aksepteres.

Jeg tenker det er opp til nordmenn å avgjøre hvilke holdninger som kan aksepteres, og ikke femtekolonnister fra den tredje verden. Hvis følelsene til multikulturelle ungdommer blir så krenket at de lar være å påta seg denne typen roller, er slike uttalelser noe man bør vurdere å komme med oftere. Kan ikke Frp (eller Alliansen) sette i gang en krenkepatrulje med oppgave å fornærme minoriteter på internett?

Hun er glad for den massive støtten hun har fått fra en rekke mennesker. Men hun synes det er påfallende hvem som er tause.

– Jeg lurer jo på hva Siv Jensen sier. Er dette noe bare en enkeltperson står for, eller har hun støtte i Frp? De må huske at budskapet rammer flere enn meg.

Kamzys ønske er Siv Jensens befaling. Det tok ikke lang tid før Frp-lederen kastet sin partifelle under bussen

– Jeg tar avstand fra denne kommentaren og er sterkt uenig med Inger-Marie Ytterhorn. Kommentaren er grov og langt over streken. Jeg synes ikke den representerer Inger-Marie Ytterhorn slik jeg har kjent henne i mange år, sier Frp-leder Siv Jensen i en e-post til Aftenposten.

Forventer jeg at Siv Jensen skal støtte dette 100%? Nei, men hun burde vite at det å sterkt ta avstand fra en av sine egne på grunn av noe slikt aldri har en god effekt. Det er mange som tenker det samme som Ytterhorn – særlig blant de som stemmer Frp – og det er grenser for hvor mye de liker å bli sensurert av personer som er ment å være deres representanter.

– Jeg er sikker på at varaordfører Kamzy Gunaratnam er god representant for det demokratiet og verdiene vi feirer 17. mai, legger Jensen til.

Feirer vi virkelig brune kvinners inntog i norsk politikk på 17. mai? Det var jeg ikke klar over. Man lærer noe hver eneste dag ser det ut til, særlig med Siv Jensen som leder for det som skal være Norges eneste store høyrepopulistiske parti.

Fungerende leder i Oslo Frp, Tone Ims Larssen, understreker at Frp overhodet ikke deler Ytterhorns syn i denne saken.

– Det må stå fullt og helt for hennes regning, og jeg vil beklage på vegne av partiet, sier Ims Larssen, som er overrasket over kommentaren.

Det holder å si at du ikke er enig, det er ikke nødvendig å være så patetisk som dette bare fordi mediene kommer løpende og stikker en mikrofon i ansiktet ditt. Ha litt ryggrad!

Hva tenker du om at Gunaratnam leder komiteen?

– Det har jeg overhodet ingen problemer med. Hun er like norsk som meg.

I så fall hører også du hjemme i Pakistan.

Det er et evig spørsmål om de halvnasjonalistiske partiene er det beste alternativet eller om man skal vente på at småpartiene vokser frem. I det minste bør Frp kunne lære av Trump og det at han aldri ber om unnskyldning. Han angripes hele tiden, men istedenfor å gå på defensiven, slår han hele tiden tilbake mot mediene. Frp må lære det samme. Norske nasjonalister må gjøre det samme.

trump-cnn-.gif

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s