Når mennesker yngler som hamstere

De fleste har hørt om Malthus. Han var den engelske presten som, korrekt, påpekte at befolkningen øker eksponensielt, og at den før eller siden vil bli større en økningen i matproduksjon.

Malthus forutså ikke moderne prevensjonsmidler, eller den industrielle revolusjon. Men nå i det siste har ikke det blitt særlig relevant – afrikanere er nemlig for dumme for begge deler. Observer:

nn.jpg

Worldwatch

Within the next few decades, the east African nation of Uganda is likely to have the highest population growth in the world, according to a new report from the Population Reference Bureau (PRB), a Washington, D.C.-based research and advocacy group. The country’s current population of 27.7 million is projected to explode to 130 million by 2050, a nearly fivefold increase, notes the study. According to Carl Haub, a demographer at PRB, such expansion will entrap the country in poverty and instability. “No one would consider such a rate of growth to be sustainable,” he says.

Uh-oh. Det høres som han sier ikke særlig bærekraftig ut. Det kommer til å lede til massevis av problemer. Og gjett hvor flyktningene drar hen? Hit, selvfølgelig.

Det er nesten overflødig å nevne at dersom det er 22 jenter blant disse 44 barna, og disse jentene får 5.6 barn hver (gjennomsnittet i Uganda), har det opprinnelige negerparet blitt til 123 negere i løpet av kun to generasjoner. En økning på ca 6000%.

Er det noen som kan tenke seg til at dette ender godt?

Hva som må bemerkes her er afrikanernes enestående evne til å formere seg, og også å skaffe seg gibs. For du kan vel ikke forestille deg at en ufaglært kvinne i et lutfattig land, som attpåtil har gått fra mannen sin, kan betale for 44 barn selv??? Det hadde ikke gått selv i Norge (vel, uten sosialhjelp…). Denne kvinnen lever på gibs, levert rett fra oss i vesten til Uganda.

Det over er bare det mest slående eksempelet på et globalt fenomen vi finner både i Afrika, Norge og USA.

Men det er også totalt ubærekraftig, og må på et eller annet tidspunkt stoppe. Noen må sette foten ned. La oss håpe det skjer før heller enn siden.

Én kommentar

  1. Jeg håber at Bill Gates holder op med at bære rundt på glas med afføring, og i stedet fremviser beholdere med negeraske som Afrikas løsning.

    Ja, Bill Gates elsker negerpøller. Søg på «Gates poop jar».

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s