Sjokkerende nyheter: I Forsvaret lærer man å drepe

Maria Celine Løvik

Aftenpostens Si ;D er artikler skrevet av norsk ungdom og utgjør en samling av de beste argumentene jeg har sett for å øke stemmealderen til minst 20 år. Men når jeg leser det som den 20 år gamle kvinnelige (takk, klovneverden!) rekrutten Maria Celine Løvik skriver, blir jeg overbevist om at den må økes til 25. Og at kun menn skal få lov til å stemme.

Aftenposten:

Du hadde ingen anelse hva det var du gikk til, hva det var som ventet deg. Det var ikke dette de fortalte om da de mimret tilbake. De glemte å nevne det. En av de viktigste detaljene. Vel, du skjønner hvorfor de gjorde det. Hvordan forklare slik at folk som ikke vet, kan forstå?

Du husker fortsatt det gigantiske slaget som traff deg da det ble sagt. Sagt høyt det du visste, men ikke godtok. Det du unngikk å reflektere over fordi det aldri kom til å bli relevant uansett. Fordi vi er trygge her, ikke sant?

«Du er her for å lære å drepe».

Jeg vet ikke om dette understreker kvinners utrolige evne til å leve i fornektelse eller om det sier mest om hvor ekstremt dårlig an vi ligger hvis noen skulle finne på å invadere Norge. Det er vel en kombinasjon av begge. Vi har for lite penger investert i forsvaret uansett, men det at vi på grunn av løgnene om menn og kvinners likhet nå har fått inn rekordmange jenter gjør ikke akkurat saken noe bedre. Faktisk er det en katastrofe.

kvinner i forsvaret

For lesere som ikke liker å lese grønntekst, er dette fra en øvelse hvor soldater (muligens amerikanske) greide å finne norske styrkers posisjon ved å benytte seg av Tinder. De fant bilder av norske kvinnelige soldater og brukte posisjonen disse hadde til å «ødelegge» (siden det bare var øvelse, heldigvis) de norske troppene. Hvis dette hadde vært krig ville kvinners umettelige behov for oppmerksomhet og det norske forsvarets manglende evne til å forutse deres barnaktige oppførsel kostet livet til norske soldater.

Kvinner er fysisk svakere enn menn, mentalt ustabile og generelt udugelige. Å tro at de skal kunne prestere på fronten i en krig er en spøk av dimensjoner.

Det er en byrde å bære å vite at du er ansvarlig. Utdelt et ansvar så stort at det er lett å glemme hvor utrolig mye som ligger og hviler på skuldrene dine, i det du tar på klærne med det norske flagget på høyre siden. Er det dette de mener når de sier du er modig? Tenkte de på det motet som må til for å påta seg et slikt ansvar?

Ja, de gjør faktisk det, Maria. Det er en grunn til at kvinner i tidligere tider ikke har blitt sendt ut til å kjempe i mot våre fiender. Deres ømfintlige følelser ble ansett for å passe dårlig sammen med det å drepe motpartens soldater og basert på det som her skrives kan det virke som våre forfedre har vært inne på noe. Tenke seg til. Hvordan kan det ha seg at de visste dette bedre enn dagens politikere? Kan det være at dagens dogma ikke er basert på rasjonalitet, men på idiotisk propaganda?

For du visste ikke at det var det du gjorde da du gikk ut med et smil så bredt at alle du gikk forbi måtte da kunne se at du fikk godkjent sesjon 2.

Nei, du trodde vel at du skulle på en morsom sommerleir hvor du lærte å flette håret til de andre deltakerne. At dette skulle dreie seg om å bruke vold til å forsvare landet må jo ha vært litt av en overraskelse.

Det er rart å tenke på at du er blitt valgt, at du var én av få.

Jeg er enig. Det er svært rart at du er en av dem som skal forsvare mitt fedreland. Det har jeg faktisk vanskelig for å tro selv etter å ha lest denne artikkelen.

At du nå er blitt en avgjørende brikke i et stort og komplekst puslespill, når du ikke føler deg som en av de beste.

Du er ikke en av de beste. Jeg kan være så raus å si at det faktisk finnes noen få (ekstremt maskuline) kvinner som kanskje kan gjøre en grei jobb, men den gjennomsnittlige kvinne er omtrent like skikket til å drive med krig som menn er til å føde barn.

De fleste har et indre ønske, en drivkraft og et mål om å bli best. Være den som står foran, lærer raskest, som andre drømmer om å være og jobber for å bli som. Men det handler ikke alltid om å være best.

Menn har denne drivkraften. Som den siste setningen avslører er det åpenbart at du ikke bryr deg mye om å bli best (eller i hvert så bra som overhodet mulig), til tross for det kan være avgjørende for om du og dine medsoldater overlever i en krigssituasjon eller ikke.

Som oftest dreier det seg om å være en som gjør andre bedre. Det er en grenseløs raushet som skal til for å utføre det som forventes av deg, men som du ikke forventer skal bli et scenario i det hele tatt.

En soldat som ikke forventer krig er fullstendig ubrukelig. Fredstid har sannelig gjort oss svake.

Viktigere enn deg selv, og viktigere enn makkeren din. For krigen i kveld blir avgjort i dag. Og i dag står jeg her, ved siden av deg.

Huff. Jeg prøver å ikke være en kvinnehater, men dette gjør det ikke lett.

woman reminder

4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s