Kvinner i forsvaret er en katastrofe

Kvinner Helge Ingstad
Jeg er dypt sjokkert!

Vi har allerede vært inne på hvor komplett udugelige og patetiske kvinner er i forsvaret. Og nesten som om naturen bare bestemmer seg for å bekrefte det vi her i Dagens Blest skriver, viser det seg at kvinner med stor sannsynlighet var involvert i fadesen med fregatten Helge Ingstad.

Det skal sies at ingenting er foreløpig slått fast, men det går an å legge to og to sammen. I dette tilfellet blir det: Flertallet av navigatørene var kvinner. Skipet havarerte. Trenger vi egentlig å vite mer?

Jeg skal ikke si helt sikkert at dette er på grunn av kvinner, men dette skjedde nesten garantert på grunn av kvinner.

Kvinner Helge Ingstad 2
Kvinner tar styringen. Finnes det en bedre metafor for vestlig liberalt demokrati enn dette? Jeg tviler.

Selvfølgelig er Aftenposten umiddelbart ute med en artikkel hvor det klages over denne forferdelige «harseleringen» med kvinner i forsvaret. De fikk en eller annen hanrei til å uttale seg om hvor grusomt det er at noen sier noe som helst om det svake kjønn. Man skulle nesten kunne forvente at sterke, uavhengige kvinner ikke trengte en mann til å forsvare dem og at det heller ikke skulle være noe å forsvare dem imot siden de alle sammen er så dyktige. Tenke seg til.

Sjefen for Sjøforsvaret tar sterkt avstand fra harselering med «kvinner ved roret» etter ulykken

– Ubegripelig at noen benytter ulykken med KNM Helge Ingstad til å harselere og komme med mishagsytringer om kvinner, sier sjefen for Sjøforsvaret, Nils Andreas Stensønes.

Kanskje du skal være litt mer opptatt av de nesten fire milliarder norske kronene som ligger strandet i fjorden, Nils Andreas. Er slemme kommentarer på internett virkelig ditt største problem akkurat nå?

Det burde være strenge straffer for å sløse med nordmenns penger på denne måten. Minimum 20 år fengsel burde man kunne forvente når noen tabber seg ut på så spektakulært vis. Men nei, her skal folk vernes og skjermes fra konsekvensene av sine handlinger. Gud forby at det faktisk gjøres et eksempel ut av noen.

Hva med de stakkars kvinnene, spør kanskje leseren?

Kommunikasjonssjef i sjøforsvaret, Torill Herland, har fulgt med på harseleringen over «kvinner ved roret» i sosiale medier.

Det har gått inn på dem å bli hengt ut på den måten, sier hun.

Kontreadmiral Nils Andreas Stensønes reagerer også.

– Vi lever i 2018. At kvinners plass på alle områder og nivåer i arbeidslivet, fortsatt er et tema i en tid der folk er både utdannet og opplyste, sier mye om dem som uttrykker slike holdninger, sier han.

Kun høyst kvalifisert personell får tjenestegjøre på våre fartøyer og i våre avdelinger. Våre tjenestemenn og -kvinner har gjennomgått grundig utdanning, trening og øving, påpeker han overfor Aftenposten.

– Det er vår grunnsolide overbevisning at kvinner gjør Sjøforsvaret bedre, fastslår Stensønes.

Det er tross alt 2018. La oss for all del ikke glemme det. At fregattene går til bunns og forsvaret best kan beskrives som en enorm spøk er ikke så farlig, men hvis dette går utover følelsene til innkvoterte kvinner, da har det virkelig gått for langt. At russerne ler seg skakk av denne inkompetansen, det får så være, men det at noen påpeker inkompetansen, det kan absolutt ikke tolereres.

Det som gjør det hele enda verre er at det finnes kvinnehatere som påstår at et fokus på mangfold vil gjøre forsvaret dårligere. Har du hørt noe slikt!?

– Den politisk korrekte erklæringen Stensønes kommer med her, er uttrykk for slik han mener det bør være i Forsvaret, ikke slik det faktisk er, sier redaktør Helge Lurås i Resett til Aftenposten.

– Ansvaret kan ikke legges bare på dem som var på broen der og da. Fokuset på mangfold i Forsvaret tar oppmerksomhet vekk fra den operative evnen.

Mener du at kvinner som tjenestegjør i Sjøforsvaret er dårligere enn menn til å navigere og styre en fregatt? spør Aftenposten

so you're saying

– Nei, individuelt kan de sikkert være like gode til å navigere og ha kontroll. Her er det ikke nødvendig med fysisk styrke, slik andre oppgaver i Forsvaret ofte krever, sier Lurås til Aftenposten.

Men blandingen av kvinner og menn i sin mest hormonelle alder gjør at det blir en annen dynamikk enn om det bare skulle vært menn om bord. En kultur som tilpasses kvinner, svekker Forsvaret og gjør det mindre effektivt.

Dette vet jeg det er mange yrkesoffiserer som mener, men de tør ikke si det høyt, sier Lurås, som selv har bakgrunn fra Forsvaret skriver Aftenposten.

Dette må være noe av det mest hatefulle jeg noen gang har lest. Selv ikke rasistsider kommer med slike sårende og krenkende kommentarer som Helge Lurås gjør her. Hvordan synes han det er greit å si slike ting på internett? Tror han at han bare kan si akkurat hva han vil uten at det går utover følelsene til soyagutter og gråtende jenter når de er så uheldige at de må lese hatpublikasjonen hans?

Jeg tror vi bare må forby at folk sier det de mener, særlig på internett.

Fregatt og tankskip kolliderte.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s