Amerikansk offiser på broen da Helge Ingstad kolliderte

women in power meme

Det kan se ut Dagens Blest tok feil da vi trodde det var kvinner som var skyld i at fregatten Helge Ingstad kolliderte og at nesten fire milliarder kroner er i ferd med å skylles rett ned i dass. Dagens Næringsliv kan nå rapportere at det var en amerikansk offiser på broen i en opplæringssituasjon da havariet skjedde.

Natt til 8. november kolliderte den norske fregatten KNM «Helge Ingstad» med tankskipet «Sola TS».

Fregatten fikk en stor flenge i skroget og ble styrt inn mot land. Forrige uke løsnet vaierne som festet skipet, og det skled under vann. Forsvaret planlegger å heve skipet.

En lydlogg som VG har publisert viser at fregatten fikk flere advarsler fra tankskipet om at det gikk mot et sammenstøt.

«’Helge Ingstad’, du må gjøre noe. Du begynner å nærme deg veldig», sies det fra broen på tankskipet i minuttet før kollisjonen.

Hele radiokommunikasjonen går på norsk, men DN er nå kjent med at det var en amerikansk, kvinnelig offiser på broen på den norske fregatten da kollisjonen skjedde.

Vel, vel, vel. Hva har vi her? Kan jeg ha kommet med en beklagelse for tidlig? Det kan se ut som mannssjåvinistene hadde rett allikevel. At innkvoterte kvinner, enten de er amerikanske eller norske, gjør Forsvaret mindre kompetent er noe vi har kommet med påstander om til tross for at dette egentlig er den reneste formen for kvinnehat. Og her kan det altså ha fått en helt avgjørende betydning. Skal jeg ta meg et øyeblikk til å hovere?

«Helge Ingstad» drev navigasjonsøvelse, og den amerikanske utvekslingsoffiseren var under opplæring som vaktsjef, under ledelse av en norsk offiser.

Forsvarsdepartementet har tidligere bekreftet overfor BT at en amerikansk marineoffiser var om bord, men det har ikke vært kjent hvilken rolle vedkommende hadde.

Det er utrolig at man har kvinner på broen i det hele tatt, men det er jo enda mer utrolig at man har noen som ikke kan språket som snakkes over radio. Når det er sagt bør den amerikanske kvinnen ha tilstedeværelse nok til å be de andre om å snakke engelsk i en slik situasjon hvis det er hun som har ansvaret for styring og/eller kommunikasjon. De fleste nordmenn kan da for faen meg engelsk!

Helge Ingstad fregatt

Flere milliarder kroner er på vei ned mot dypet og årsaken ser ut til å være inkompetanse på et nivå man ikke skulle trodd var mulig. Et tåpelig fokus på mangfold har med stor sannsynlighet spilt en rolle her, det kan jeg fortelle deg. Det er fortsatt ting man trenger å få klarhet i, men at dette kan skyldes på kvinner på en eller annen måte er det vel liten tvil om.

Noen syns kanskje det blir mye om de stakkars jentene for tiden, men da jeg leste om den amerikanske offiseren tenkte jeg det var 50% sjanse for at det var noen med «mangfoldig» bakgrunn og 50% for at det var en kvinne. At det denne gangen var noen som hadde forvillet seg ut av kjøkkenet kan jeg virkelig ikke holdes ansvarlig for.

Én kommentar

  1. Det er lidt som at gå ind i en flyvemaskine, kigge til venstre og se at piloten er en kvinde. De findes nok og det er skæmmende. De skal styre komfuret og barnevognen, ikke milliarddyre fartøjer.

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s